Een paard wordt geshowd.
Een paard wordt geshowd. Foto: Hans van den Wijngaard

Arabian Horse Weekend van Rooi naar Schaijk

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Het bekende en prestigieuze Arabian Horse Weekend vindt tegenwoordig niet meer in Sint-Oedenrode plaats. Familie Stoop uit Rooi organiseert het evenement al vele jaren, maar heeft er noodgedwongen voor moeten kiezen om een andere locatie op te zoeken.

Op 21 en 22 mei aanstaande wordt het Arabian Horse Weekend gehouden bij het Dutch Equestrian Estate in Schaijk. “Na zestien jaar het evenement in Sint-Oedenrode bij manege de Pijnhorst te hebben georganiseerd zijn we uit ons jasje gegroeid”, vertelt Pieter Stoop. “Door corona met zijn beperkingen zijn we verhuisd naar Schaijk, in de zomer van 2020. In het Dutch Equestrian Estate hebben we een fijne partner gevonden waar we een prachtig weekend kunnen organiseren.”

Beide dagen zijn gevuld met het showen van Arabische Volbloed Paarden, afkomstig uit heel de wereld. Ze organiseren drie shows. Op zaterdagochtend de Europese show (alleen Volbloeds mogen meedoen, gefokt en in eigendom van een Europese eigenaar.) Zaterdag laat in de middag worden uitsluitend paarden geshowd, die een specifieke Egyptische stamboom hebben. De zondag staat in het teken van een Internationale show. Stoop: “Twee edities hebben we in Schaijk georganiseerd zonder publiek en nu zijn we heel blij dat we ons mooie paardenras weer kunnen laten zien.” De entree van het evenement is gratis. Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken: www.arabianhorseweekend.com en graag tot ziens in Schaijk, op het adres : Duifhuisstraat 2, 5374SB