Afbeelding

Arabian Horse Weekend wordt anders dan anders

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 11 en zondag 12 Juni wordt alweer het dertiende Arabian Horse Weekend georganiseerd in Sint-Oedenrode bij Manege de Pijnhorst en deze editie komt er anders uit te zien, dan u gewend bent.

Op zaterdag 11 Juni zal dit jaar voor het eerst in Nederland de Aljassimya Farm Amateur Challenge worden georganiseerd. Er zal een 'Special Award' uitgereikt worden aan het einde van het seizoen aan de 15 hoogst geplaatste voorbrengers/Handlers. De punten kunnen verzameld worden door Handlers of Ruiters in zowel de "Novice", als de "Amateur" classes in iedere 2016 European Amateur Shows onder Patronage of Aljassimya Farm uit USA. In 2015 zijn onder andere vele winnaars verwend met een weekend Parijs tijdens de Salon du Cheval en de wereldkampioenschappen. In de middag zal er begonnen worden met de rubrieken onder het zadel waaronder ook Western rubrieken.

Op zaterdag 11 Juni na de middag beginnen we met de Internationale C show en zullen we de jaarling rubrieken de revue laten passeren. Hierbij hebben we ook weer een apart Kampioenschap voor de jaarlingen. Onze grote voorring, brede ingang tot de extra grote hoofdring zorgt voor minder imposante indrukken bij de deelnemende paarden zodat hun deelname ontspannener verloopt en ervaring en zelf- vertrouwen positief kunnen groeien. Uiteraard is er weer een Internationaal ECAHO jurykorps om alle klassen te beoordelen. Tegen het einde van de middag is er de rubriek onder het zadel en beginnen de veulenrubrieken. Rond 12.45 zal de Nederlandse Barsoi club een concours d 'élégance verzorgen waarbij u dit prachtige hondenras kunt bewonderen.

Daarna vinden de Senior Merries en Senior Hengsten rubrieken plaats. Na de prachtige en indrukwekkende hengsten zal er begonnen worden met de Kampioenschappen waarbij de dag zal eindigen met de bekendmaking van de Best of Show (dit is het mooiste paard van de gehele show). Dit jaar hebben we inschrijvingen vanuit de volgende landen: Jordanië, Saudi Arabië, Koeweit, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, België , Duitsland, Noorwegen ,Zwitserland, Italië en gelukkig ook veel deelnemers uit ons eigen land.

Er zal weer een uitgebreid strodorp zijn waar van alles te zien en te koop is. Vele vrijwilligers zorgen voor het slagen van dit weekend, dat vrij toegankelijk is en waar u kunt genieten van de schoonheid van de Arabische Volbloed, het basis paard van vele paardenrassen. Het is gratis parkeren en gratis entree op beide dagen voor deelnemers en bezoekers. Het evenement vindt plaats bij Manege de Pijnhorst, Bremhorst 6 te Sint-Oedenrode. Info: www.arabianhorseweekend.nl