Afbeelding

Dioscuri wederom aan de top

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Zaterdag 19 en zondag 20 maart vonden in de Tilburgse sporthal T-kwadraat de KNGU-voorwedstrijden plaats voor verschillende turnniveaus waarin ook Dioscuri uitkomt. 

In de eerste wedstrijd op zaterdagochtend trad het Dioscuri-team met Pupillen 3 Kaat, Nina, Laura, Sylvie en Roos aan. De meiden staken in geweldige vorm en lieten op alle toestellen elegant en geconcentreerd turnen zien. Volledig verdiend kon dit team dan ook de gouden medaille in ontvangst nemen. Individueel eindigden de meiden van Dioscuri op plaats 1 tot en met 5. Roos eindigde als 5de (met de 3de score op vloer), Nina als 4de (met een eerste plaats op brug én vloer), Laura 3de (met een 2de score op sprong en een 3de score op zowel brug als balk), Sylvie 2de (met de beste balkscore) en Kaat 1ste (met de beste sprong- én brugscore en de 2de score op balk en vloer).
Zaterdagmiddag kwam het Pupillen 1 en 2 team in actie. Ook zij lieten zien de nieuwe oefenstof steeds beter te beheersen. Na een mooi geturnde wedstrijd mocht het team dan ook met een brede glimlach de zilveren medaille in ontvangst nemen! Heel fraai waren de 1ste, resp. 5de plaats in het individuele eindklassement voor Esmee (met een 2de plaats op brug en een 1ste plaats op zowel balk als vloer) en Femke (met een 3e score op zowel balk als vloer). Maar ook Evi, Lisa en Lieve turnden een nette en goede wedstrijd en lieten met name op vloer mooie en enthousiaste oefeningen zien. Gefeliciteerd dames!
Zaterdag in de laatste wedstrijd kwamen Bovenbouwsters Elize en Lindsy (beiden supplement F) in actie. Beide dames turnden een prima wedstrijd. Elize behaalde zelfs een prachtige individuele 1ste plaats (met een 1ste score op vloer, de 2de score op balk en de 3de score op brug). Lindsy turnde erg stabiel op de 4 toestellen en wist knap de 6de plaats in het eindklassement te behalen. Omdat dit team door omstandigheden maar uit twee turnsters bestond, geen podium voor deze dames maar niettemin prachtig gedaan!
Zondag was het tot slot de beurt aan Veerle (Junior, divisie 4), die uitkwam in de individuele wedstrijd voor Supplement E. Mede door haar mooi doorgeturnde brugoefening en fraaie gymnastische sprongen op balk en vloer wist Veerle een prima 4de plaats in het eindklassement te veroveren.