Afbeelding
Foto:

Een gelukkig gelijkspel voor MHC dames 1

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Vorige week waren er geen wedstrijden in verband met de herfstvakantie. De dames van MHC Sint-Oedenrode hebben hard getraind, maar ook hun rust gepakt. Afgelopen zondag stond Oirschot op het programma. Oirschot is geen onbekende, want hier wordt vaak tegen geoefend. Het is een goede ploeg die flink aan de weg het timmert. Dit beloofde een mooie pot te worden.

Na aanvang van de wedstrijd leek het of de rust nog in de benen zat van de Rooise dames. Het was geen best begin, maar Maaike Rooijakkers wist te scoren uit een strafcorner. Dit bracht de stand op 1-0 in het Rooise voordeel. Helaas bracht dit de dames uit Oirschot niet van hun apropos. Zij wisten met een counter een 2 tegen 1 te creëren met de Rooise keepster. Zij brachten de stand dan ook op 1-1. Na rust bleef het niveau matig aan Rooise zijde. Toch kwamen de Rooise dames weer op voorsprong door een goal van Lotte Muusz. De winst kon niet over de streep getrokken worden door de Rooise dames. Oirschot wist nog een doelpunt maken. De stand eindigden dan ook in 2-2. Toch mogen de Rooise dames niet klagen. Gelet op het matige spel komen ze goed weg. “Er is nog niets verloren, als de dames er vandaag maar van geleerd hebben,” aldus coach Jan Kemps.
Volgende week staat er een mooie wedstrijd op het programma, namelijk de wedstrijd uit tegen Nova. Nova staat samen met de Rooise dames bovenin. Alle support is dan ook meer dan welkom. Er wordt om 12.45 uur gestart in Heerlen.