Afbeelding

Geert-Jan v.d. Heuvel pakt eerste periodetitel van 2021

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Hoewel de maandfinale in verband met de corona maatregelen niet op de Markt van Sint-Oedenrode kon worden gespeeld, maar online, ging de finale niet aan het oog van de massa voorbij. Mensen uit binnen- en buitenland volgden de strijd via beeldscherm.

De wedstrijd leek een ‘appeltje-eitje’ te worden voor viervoudig periodekampioen vd Heuvel. Hij zond de finale live uit op Twitch TV en had zelfs tussen de zetten door de tijd om leuke muzieknummers af te draaien voor de toeschouwers.

Naomi Berns uit Doetinchem vond de muziekkeuze beter dan het spel zelf. Ze kreeg nauwelijks grondstoffen en was eigenlijk van het begin af aan meer muziekluisteraar dan Catan-speelster helaas. Outsider Diana Berkvens uit Gerwen wist nog aardig terug te komen richting plek 1 met haar boshaven, maar kwam daar toch wat te laat mee. Verrassend werd de finale toen de grondstoffen-aanvoer voor Geert opeens stokte. Hij voerde het tempo van zijn muziekkeuzes op, maar dat mocht niet baten. Roos Flapper, de plaatselijke favoriet uit Rooi kwam verrassend op in de wedstrijd. Brutaal pakte ‘Doornroosje’ de langste route af van Geert-Jan. Auw, dat deed even pijn die doorn. Het is niet alleen in de dartsport, maar zeker ook in de catan gebruikelijk dat men bijnamen heeft. Op het moment dat je dacht dat één van de dames het roer definitief over zou nemen, veerde de grootmeester uit Boxtel op en legde een stad, genoeg voor de titel. Een adembenemende pot, gevolgd door velen online. Op naar de volgende finale!