Britta Liebregts
Britta Liebregts

Rooise ponyruiters zetten mooie resultaten neer

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Na een lange tijd geen wedstrijden te hebben gereden, zijn Tessy en July van der Velden Jonkers afgelopen weekend op pad geweest naar Schijndel. Het was een gezellige springwedstrijd die werd georganiseerd door de Nijnselse Ruiters en Ponyruiters.

July reed met haar pony Tiesto in de klasse AB-B een mooie foutloze ronde en een hele snelle barrage, waarvoor ze 78,5 stijlpunten kreeg van de jury. Hiermee heeft ze een knappe derde plaats gewonnen. Tessy reed met haar pony Tapas ook een mooie foutloze ronde in de klasse C-L. Helaas kreeg ze in de barrage een balkje. Ook ging Tessy van start met haar nieuwe pony Cashpoint in de klasse D-B. Ze moeten nog een beetje wennen aan elkaar, maar na een foutloze eerste ronde en een hele mooie barragerit zijn ze op de derde plaats geëindigd. 

Jessie Gielen had ook meegedaan met de springwedstrijd op Manege de Molenheide. Dit was haar eerste officiële springwedstrijd met Twitter van Equi Center. Zowel in de C-BB als ook in de C-B hebben ze samen goed gepresteerd, met twee mooie tweede prijzen tot gevolg! 

Britta Liebregts en haar pony Sunny Summer hadden een druk weekend. Zaterdag reden ze tijdens de dressuurwedstrijd in Nuenen twee fijne dressuurproeven in het L1. Deze werden door de jury beloond met 201 en 203 punten wat haar twee keer de eerste plaats opleverde! Zondag vertrok de combinatie naar Schijndel om te springen. Daar hadden zij een foutloos rondje in de C-BB en helaas in de C-B twee balkjes.