Odisco verspeelt kans op kampioenschap bij hekkensluiter

Olland - Odisco speelde zondag tegen ELKV uit Etten-Leur. ELKV stond onderaan met 0 punten en bij winst zou Odisco 10 mei de kampioenswedstrijd spelen. Helaas had Odisco een enorme offday en werd er niet gewonnen.

Odisco begon slap aan de wedstrijd en maakte meteen verdedigend wat fouten. Aanvallend werd wel snel gescoord waardoor het na 5 minuten 3-2 stond, Myrthe van Heereveld en Marlon van Heeswijk maakte de doelpunten. Hierna kon ELKV het verschil naar 2 brengen en bleef Odisco achter de feiten aan lopen. Via Lisa Wouters en Myrthe van Heereveld was het 5-4 in de rust. De dames werd verteld vooral feller en gefocust te zijn. Aanvallend moesten wederom de kansen benut gaan worden.

Na rust weet ELKV na 7 minuten op 7-4 te komen. Marlon van Heeswijk weet in dezelfde minuut 7-5 te maken. Daarna bleef het afmaken van de kansen uit. ELKV werd vast gezet maar de aanval kreeg het niet goed opgezet, 13 minuten voor tijd viel de 7-6 toch via Myrthe van Heereveld. Met nog 3 minuten op de klok maakt Meike Leenderts de gelijkmaker (7-7), maar verder kwam Odisco niet. Odisco speelde vandaag ver beneden hun kunnen en waren niet zuiver genoeg. Door dit puntverlies is de kans om kampioen te worden in de laatste wedstrijd verkeken.