Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

De Vliegende Hollander op zijn Roois

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – De mythe rond de Vliegende Hollander duurt al eeuwen en de vloek op het Middeleeuwse schip is eeuwig. Ook voor het Roois Theater leek er een vloek op dit stuk te rusten. Al in 2019 werd begonnen met de eerste repetitie, maar door corona kon de opvoering pas afgelopen vrijdag en zaterdag voor het eerst plaatsvinden. Dat rust niet altijd roest is deze twee dagen maar weer eens bewezen door de ruim vijftien spelers en de hele crew om hen heen.

Wie al vaker een opvoering van het Roois theater bezocht, die weet het. Er wordt een verhaallijn aangekondigd, maar er doorheen loopt een tweede en derde verhaallijn, waar niemand iets mee kan. Voor de pauze zijn de puzzelstukjes niet op hun plaats te krijgen. In dit geval de vervloekte bemanning van de Vliegende Hollander en hun kapitein Willem van der Decken, die alles meemaken wat een scheepsbemanning niet mee wil maken. Eeuwen over de zeven wereldzeeën vliegen. Altijd jong blijven en maar één keer in de zeven jaar aan land mogen.

Na de pauze vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op de juiste plaats. Iedereen ziet dat de hebberigheid niet brengt wat ze willen en op het einde loopt het goed af. Maar als u wilt weten wat het verband tussen de verschillende verhaallijnen is, dan moet u zeker komende vrijdag of zaterdag één van de twee laatste voorstellingen van de ‘Vliegende Hollander’ bezoeken. Er zijn nog kaartjes te koop via de website www.rooistheater.nl of bij Bruna op de Heuvel.

Lees woensdag alle in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding