Café d'n Dommel
Café d'n Dommel Foto: Imke van Hastenberg

Café d’n Dommel begint ‘Roois Biergenotschap’

Roois nieuws Zakelijk

Cafe d’n Dommel in Rooi heeft een uitgebreide bierkaart met heel veel diverse bieren. Dat trekt heel wat bierliefhebbers aan. Heel binnenkort wordt het nog leuker voor deze biergenieters. Bij D’n Dommel kunnen liefhebbers van speciaalbier vanaf donderdag 21 april met regelmaat bierproefavonden van het ‘Roois Biergenotschap’ bezoeken.

Ze gaan proberen het genieten van bier naar een net wat hoger niveau te tillen. De proefavonden zijn telkens met een thema; de ene keer bieren van een regionale brouwer, een andere keer verdiepen ze zich in een bepaald biertype; stout, wild, blond, bitter, eisbocken of tripels. De proevers krijgen informatie aangeboden over het biertype wat voorbijkomt, de brouwwijze of de herkomst. Ook worden er tips aangereikt hoe er geproefd kan worden. Het wordt zeker geen biercursusavond, gezelligheid en genieten staat voorop.
Het idee komt van Edward Groendendaal en Jan van Eerd, die Wijnald vrij gemakkelijk enthousiast kregen om het bier in zijn kroeg wat meer aandacht te geven. Jan ken je misschien van zijn boek over de Rooise brouwerijgeschiedenis. Het thema voor de eerste avond is Porter en Stout. Kom kennismaken met deze van oorsprong Engelse bierstijlen. Tot ziens op 21 april bij café D’n Dommel voor de eerste avond van het Roois Biergenotschap. Ze starten om 20:30 uur.