Kinderbakproject in Hoeve Strobol

Roois nieuws
Van 1 tot en met 22 april gaan alle leerlingen van de groepen 4 naar Hoeve Strobol in Nijnsel om daar het Kinderbakproject 'Van Graan tot Brood' te beleven. Hoe leuk en lekker is het om je eigen broodje te kneden, te bakken en op te smikkelen?

De leerlingen krijgen informatie over de geschiedenis van het broodbakken, de bakker en de ingrediënten van brood. Ook wordt in Hoeve Strobol getoond hoe het broodbakken vroeger werd gedaan, hoe de bakkers in die tijd hun brood bakten. Hoe er gezaaid en geoogst werd, hoe de drevels gebruikt werden om het graan te dorsen en hoe het graan gezeefd werd en gemalen tot meel.
De kinderen ervaren gedurende dit project met al hun zintuigen de weg van het bereiden van brood: van de graankorrel tot aan het opeten van het brood.
De zintuigen:
• Het kneden van het deeg (voelen);
• De bakker aan het werk, graan, oude werktuigen (zien);
• De geur van versgebakken brood (ruiken);
• Het knetteren van het vuur, slaan met het deeg, de uitleg bij de expositie (horen);
• Het zelf gebakken brood opeten (proeven), komen allemaal aan bod.
Hoeve Strobol maakt met hulp van een grote groep enthousiaste vrijwilligers van dit project een bijzondere ervaring voor de kinderen.