De Wit Schijndel is klaar voor de toekomst

Roois nieuws
Hier en daar staat nog een bouwhek in de winkel. Elektriciens overleggen over de verlichting, medewerkers zijn bezig met het opbouwen van nieuwe schappen. Ondertussen wordt buiten een nieuw speeltoestel geplaatst en het terras geprepareerd. De laatste hand aan de complete verbouwing van De Wit Schijndel wordt gelegd. Over enkele dagen is de officiële opening. De directie en het personeel snakken er naar om de nieuwe winkel te gaan benutten.

Vorig jaar januari – na enig oponthoud - begon eindelijk het immense project om De Wit Schijndel klaar te maken voor de toekomst. In twee fases werd het bedrijf opgeknapt. Een periode voor en een periode na de zomervakantie, om zo niet te veel overlast te veroorzaken voor het winkelend publiek. Kees van Oorschot is bedrijfsleider bij De Wit en nauw betrokken bij de realisatie. Hij stuurde bouwvakkers en personeel aan. "Ik ben enorm trots als ik hier rondloop. Wat is het geweldig mooi geworden. Dat dankzij al die bedrijven die er aan mee geholpen hebben en natuurlijk dankzij het personeel. Iedereen heeft een stapje extra gezet. Maar eerlijk is eerlijk. Ze zijn er ook aan toe om weer 'gewoon' aan de slag te gaan. Over naar de orde van de dag", weet de leidinggevende.

Dat gaat gebeuren in een fonkelnieuwe winkel. De sport en de mode, die meer ruimte hebben gekregen, werden al voorzien van een modern en nieuw interieur. Bovendien is de indeling anders geworden. Kleding en sportproducten hangen nu op categorie bij elkaar. Dat maakt de boel overzichtelijker. Volgens Kees misschien wel de reden waarom er ondanks een flinke verbouwing minstens dezelfde omzet is gehaald ten opzichte van vorig jaar. De kers op de taart is de nieuwe bovenverdieping. Vroeger werd dat gebruikt als opslag. Nu is er een compleet nieuwe afdeling herrezen. Het nieuwe omhulsel van het complete pand – wat zorgt voor een reusachtige uitstraling - is voornamelijk van glas. Dat zorgt voor veel lichtinval. "Binnen geeft dat meer ruimte, de klanten ervaren het als zeer prettig", heeft Kees al wat reacties gepeild.

Het enige wat bezoekers de laatste maanden als enigszins onprettig ervoeren was het verder lopen naar de kassa's. Die waren voor de gelegenheid helemaal achterin de winkel gepositioneerd. Kees: "Dat moest wel. Maar door twee kassières bij ieder blok neer te zetten, ging de doorstroom snel. Inmiddels draaien de kassa's weer op volle toeren, bij de nieuwe in- en uitgang die veel ruimer is opgezet." Ruimte en ruimte tot nog meer groei. Daar heeft De Wit succesvol naar gestreefd. Het kantoor boven is door de verbouwing eveneens uitgebreid. Logisch, want naast de drukbezochte fysieke winkel heeft De Wit Schijndel inmiddels een ontzettend populaire webwinkel. Daarmee bewijzen eigenaren Mark en Yvonne de Wit dat internet en een traditionele winkel makkelijk te combineren zijn. "Het vergt nog meer organisatie, maar zo bereiken we extra veel mensen in het hele land", voegt de bedrijfsleider toe. "Behalve op internet bezoeken ze toch nog steeds de winkel. Waar ze ook vandaan komen. Zelfs meer en meer uit België."

Vrijdag 27 maart is de officiële opening om 9.30 uur in de ochtend. De burgemeesters van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode hebben de eer om het pand open te gooien voor publiek. De dag staat bol van activiteiten en bekende sporters als Jeroen Zoet, Maartje Paumen en Co Stompé komen langs. Daarna beginnen de extra drukke dagen en weken. Geen probleem voor de zaak, want De Wit Schijndel is klaar voor de toekomst. Kijk voor meer info op www.dewitschijndel.nl