DAW – Rhode 1-2

Rhode wist ook de tweede wedstrijd na de winterstop te winnen.  Aanvankelijk leek dat allemaal heel makkelijk te gaan, maar 20 minuten voor tijd moest Rhode met 10 man verder en werd het toch nog even spannend.

In de eerste helft was Rhode duidelijk de betere ploeg. Al na een paar minuten was het uit een scrimmage ook al bijna raak. Daarna kwamen er nog diverse kansen uit fraaie aanvallen over de vleugels. DAW probeerde het vooral via lange ballen, maar kon het de rooise defensie niet echt moeilijk maken. Na 31 minuten kwam Rhode op voorsprong. Het begon met een fraaie aanval over links die nog werd gestopt, maar Sander Driessen pikte de bal op en schoot van zo’n 20 meter raak, 0-1. In de 41e minuut kon Rhode nog verder uitlopen. Ook ditmaal ging aan het doelpunt een fraaie aanval vooraf die tot corner werd verwerkt en uit deze corner kopte Mart Krüseman fraai raak, 0-2.
Rhode begon ook weer goed aan de 2e helft, een schot van Sander Driessen had al meteen de beslissing kunnen betekenen, maar werd gestopt door de doelman. Rhode kreeg nog diverse kansen en controleerde de wedstrijd, maar in de 70e minuut werd het ineens een stuk moeilijker. Daan van Dinten werkte een tegenstander tegen de grond. Rhode moest met 10 man verder en DAW kreeg een strafschop en bracht de stand op 1-2. De laatste 20 minuten, die uiteindelijk zelfs bijna 30 minuten werden, brachten nog de nodige spanning. Op zich gaf Rhode weinig weg en kwamen de kansen van DAW vooral uit dode momenten, maar de gelijkmaker had toch zo maar kunnen vallen. Maar ook Rhode kreeg via Tom Willems en Bas van Kuringen nog 2 prachtige kansen, het bleef echter 1-2. Voor Rhode de 4e overwinning op rij, Rhode heeft nu flinke afstand genomen van de onderste regionen en kan weer naar boven kijken.
A.s. zondag speel Rhode de uitwedstrijd tegen Nulandia dat net als Rhode ook tweemaal won na de winterstop en op de tweede plaats staat. Als Rhode kan winnen zou het hele goede zaken doen.