Odisco verliest nipt van koploper

Odisco speelde afgelopen zondag tegen 1 van de koplopers Spoordonkse Girls uit Spoordonk. Bij winst zou het verschil 1 punt worden. Odisco was dus uiterst gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen.

Odisco begon scherp aan de wedstrijd, verdedigend gaven ze niets weg en met hoog tempo werden veel mooie aanvallen gecreëerd. Dit resulteerde in een 5-0 voorsprong in de 11e minuut. Meike Leenderts (3x), Myrthe van Heereveld en Marlon van Heeswijk maakte de doelpunten. Hierna nam Spoordonk een time out en die pakte zeer goed uit voor de hen, helaas niet voor Odisco. Odisco zakte wat weg in het spel en zag Spoordonk langzaam dichterbij komen. Odisco kon nog 1 doelpunt scoren voor rust via Dena Essens. Ruststand 6-5.
In de rust werd verteld dat de dames meer moesten gaan bewegen. De voorsprong was er nog, maar er zou een schepje bovenop moeten.
Na rust kwam Spoordonk na 5 minuten voor het eerst op voorsprong 6-7. Hierna herpakte Odisco zich enigszins en ging weer wat beter spelen en kwam zo op 8-7 via Meike Leenderts en Lisa Wouters. Het bleef spannend en het publiek dat naar de Streepen was gekomen vermaakte zich goed. Met nog 10 minuten op de klok scoorde Meike Leenderts de 9-8. Maar 1 minuut later werd het 9-9. De slotfase werd dus spannend. Helaas werden er verdedigend foutjes gemaakt en kon Spoordonkse Girls in de allerlaatste minuut 9-10 scoren. Dit was ook de eindstand.
Odisco kon vandaag geen constant niveau vasthouden, maar speelde met vlagen heel mooi en goed korfbal. Helaas werden er verdedigend teveel foutjes gemaakt, waardoor de punten niet in Olland bleven, maar Odisco blijft wel keurig op de 3e plek staan.