Afbeelding

Jongeren geven Culturele Dagen 2015 vorm

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Wie de jeugd heeft, die heeft ook de toekomst. Dat is beslist de gedachte van de organisatoren van de zevende uitgave van de 'Culturele Dagen" die komende juni worden gehouden. De Culturele Dagen staan op een keerpunt van oud naar jong. Marius Wijnakker en Nienke Meulenbroeks denken al volop na over de invulling van de komende Culturele Dagen. Het bindende thema van de komende uitgave is 'Amazing Colours'. Twee dingen zijn al zeker: het worden kleurrijke dagen en de jeugd krijgt een belangrijke, misschien wel de belangrijkste rol!

Met een Culturele Manifestatie op 2 oktober 1994, zag de eerste Culturele Dag ruim twintig jaar geleden het daglicht. Maar waarschijnlijk staan bij de meesten van ons de Culturele Dagen van 2007 en 2010 nog het meest op het netvlies. In en rondom Kasteel Henkenshage genoten duizenden mensen van kunst en cultuur. Niet alleen door er naar te kijken, maar vooral door mee te doen.

Vier dagen
De 'Culturele Dagen' 2015 mogen met recht het predikaat 'dagen' krijgen, want op 18, 19, 20 en 21 juni 2015 is er een vol programma. Een exacte invulling van het programma hebben Marius Wijnakker van het Cultureel Platform en Nienke Meulenbroeks van MIK nog niet. Maar het is al wel zeker dat op de vrijdagavond een soort cultuurgala wordt gehouden. De organisatie daarvan is voor het eerst in handen van het Cultureel Platform, dat dit van de gemeente heeft overgenomen.

Lees verder in DMRK van deze week