Afbeelding

NLdoet 2015: heel Nederland doet mee

Roois nieuws
Op 20 en 21 maart 2015 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.

Vorig jaar staken er ruim 325.000 vrijwilligers bij zo’n 8.600 klussen de handen uit de mouwen! Vanaf 3 november kunnen organisaties hun klussen weer aanmelden en een financiële bijdrage aanvragen. Dit jaar voor het eerst digitaal! Er hoeven geen formulieren meer uitgedraaid en opgestuurd worden.

NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds.
Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet en steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds. Het geld komt o.a. van de Nationale Postcode Loterij, van De Lotto en uit giften en legaten.

De rol van Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij
Als intermediair van NLdoet zit Welzijn De Meierij startklaar om antwoord te geven op al uw vragen, wanneer u een klus wilt organiseren binnen de regio Sint-Oedenrode en Schijndel. Ook bieden wij u graag ondersteuning bij het invullen van de gegevens op de website. Wij denken zo nodig ook met u mee bij de ontwikkeling van een leuke, uitdagende en zinvolle klus. Ook wanneer u op zoek bent naar een leuke klus om vrijwillig medewerking aan te verlenen, kunt u bij Welzijn De Meierij terecht.

Meer weten?
Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet-activiteit kun je terecht op www.nldoet.nl. Voor ondersteuning in uw omgeving kunt u beroep doen op de medewerkers van Steunpunt Vrijwilligerswerk, Welzijn De Meierij. Neem hiervoor contact op met M. Stegenga, telefoonnummer: 073-5441400 of stuur een mail naar: m.stegenga@welzijndemeierij.nl