Tsjechische organist Frantisek Vanicek bespeelt Smitsorgel

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op zondag 9 november as. zal de Tsjechische organist Frantisek Vanicek een groots concert verzorgen op het monumentale Smitsorgel (1839) van de H. Martinuskerk te Sint-Oedenrode.

Dat Dhr. Vanicek niet zomaar een organist is blijkt wel uit het feit dat de Italiaanse krant ‘Corriere di Torino’ Dhr. Vanicek een uitmuntende musicus noemde, en de Frankfurter Neue Presse zijn fascinerende orgelspel roemde maar wellicht meer nog uit het gegeven dat deze organist al in 1991 prijswinnaar was bij het Albert Schweitzer Orgelconcours in Deventer, en in datzelfde jaar de prestigieuze eerste prijs van het Tsjechische “Musikfonds” won.

Sinds 1989 verzorgde Dhr. Vanicek zo’n 500 Orgelsoloconcerten in vele Europese landen en ook in Japan. Stichting Smitsorgel -die dit gratis toegankelijk concert organiseert- is dan ook zeer verheugd met de komst van deze virtuoos op het orgel.

Op het programma van het concert van 9 november staan werken van o.a.:
D. Buxtehude (1637-1707), J.S. Bach (1685-1750), B.M. Cernohorsky (1684-1742) en
J.K. Kuchar (1751-1829). Orgelliefhebbers die niet kunnen wachten en willen genieten van een voorproefje van zijn muzikale talenten kunnen dit doen via www.organist.cz