Afbeelding

Noa en Kim Hooi pakken brons in Venray

Roois nieuws
In het weekeinde van 14 en 15 juni stond het Internationale Toernooi in Venray op het programma. Vanuit heel Europa kwamen judoka´s om te strijden om de felbegeerde ereplaatsen. Op zaterdag waren voor Dai Ippo de meiden aan de beurt.

Dewy Lo-A-Njoe had een zware loting. Het zou voor haar niet eenvoudig worden om op het podium te komen. Haar 1e partij verliep zeer stroef en ze kreeg maar weinig mogelijkheden om te scoren. Ze verloor deze partij maar wist zich in de volgende twee partijen goed te herpakken en won met ippon. In haar 4e partij kreeg zij wederom geen grip op haar tegenstander en moest Dewy, als een zeldzaamheid zonder eremetaal met lege handen naar huis.
Noa Hooi draaide zeer sterk. In haar 3e partij kreeg ze te maken met een kleine, zeer felle Zweedse judoka. Pas aan het einde van deze partij wist de Zweedse te score en verwees zij Noa naar de herkansing. Hier kwam Noa op achterstand met Shido. Met nog 17 seconden op de klok moest er iets gebeuren. Met een O-Uchi-Gari (beenhaak) zonder dat ze vast had gepakt wist zij te scoren en mocht ze zich gaan opmaken voor de strijd om het brons. Daar trof zij een Engelse judoka die steeds als ze onder druk kwam onvoorspelbare acties maakte. Beide judoka’s kwamen niet tot scoren, maar de Engelse liep tot drie keer toe tegen een straf op. Met trots mocht Noa uiteindelijk een bronzen plak in ontvangst nemen. Grote zus Kim kwam later de mat op. Haar 1e partij was tegen een verschrikkelijke zware judoka uit Engeland die er vol de beuk in gooide. Kim verloor deze partij maar wist zich daarna wonderbaarlijk goed te herstellen. Zelfs tegen haar angstgegner wist zij te winnen met Ippon. Een last viel van haar af en Kim mocht zich klaar gaan maken voor de strijd om de 3e plek. Hier trof zij een grote zware Française. Kim had de tactische move van haar trainer goed in haar opgenomen en zette haar tegenstander al op achterstand door haar Shido aan haar broek te smeren. De Française moest nu komen, Kim maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde Yugo om meteen op de grond een houdgreep vast te pakken en deze niet meer los te laten. Ippon en ook voor haar een bronzen plak. Op zondag kwamen Martijn van Dalen en Ryan Lo-A-Njoe nog de mat op. Martijn was niet scherp en moest twee keer verlies incasseren. Ryan had ook vandaag weer een zeer grote poule. Uiteindelijk leverde hij toch weer een knappe prestatie. Ryan won vier partijen maar na zijn 2e verlies stond hij toch met lege handen.