Park Kienehoef heeft openbaar toilet terug

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Veel bezoekers van het Kienehoefpark grepen het afgelopen jaar mis op een openbaar toilet. Met name dankzij inspanningen van DGS/BVT is de unit donderdag teruggeplaatst. Deze zal tot november blijven staan.

“Dit is lang een struikelblok geweest voor veel mensen”, vertelt Wil van Gerwen van de plaatselijke partij DGS/BVT. “Toen ik in de raad kwam, klampten ze me aan met de vraag of het toilet alstublieft weer terug kon komen. Ik zei: ‘daar ga ik gruwelijk mijn best voor doen’. Binnen onze partij heb ik het aangekaart. Wethouder Ad van der Heijden is er mee aan de slag gegaan. Met succes.”
Het vorige college sloot de toiletgroep destijds om bezuinigingsredenen. Ook ging het er toen vanuit dat Parkzicht Kienehoef in april van dit jaar voltooid zou zijn. Dat had een openbaar toilet overbodig gemaakt. De voltooiing zal nu ongeveer een jaar later plaatsvinden. Aangezien het park in de zomer veruit het meest wordt bezocht, blijven de toiletten staan tot november. Het huren van de toiletten kost tussen de 500 en 600 euro per maand. Daar komen de schoonmaakkosten nog bij. De gemeente gaat de toiletten zelf bijhouden.