KNLTB voorjaarscompetitie ook bij TV de Kienehoef weer van start

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Daar waar het voetbal het seizoen aan het afronden is, gaat het tennisseizoen juist van start. Je mag ons ook wel ‘mooi weer spelers’ noemen. Op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag spelen vele wedstrijdspelers van TV de Kienehoef externe competitie.

Meestal bestaat een team uit vier tot acht deelnemers en wordt uit of thuis gespeeld tegen zeven andere ploegen tot begin juni. Naast dat het erg gezellig is om met de relatief individueel georiënteerde tennissport als team te fungeren is het ook altijd leuk om de competitie aan te gaan tegen gelijkgestemde van andere verenigingen.
De selectieleden en junioren spelen op woensdag en/of zondag. Het vaandelteam van TV de Kienehoef speelt Heren 3e klasse zondag. Een klasse waarin de spelers in de drie en vier categorie tegen elkaar strijden. Het team van talenten bestaat uit Frank van Gils, Arne van Haver, Mark Sittrop, Luuk v/d Mortel, Roy van Hoef en Stefan Kuijpers (geblesseerd tot speeldag 3). Afgelopen zondag, de eerste speeldag, stond VTC uit op het programma. Frank, Luuk, Mark en Roy verloren alle vier de enkelpartijen. Frank was nog het meest dicht bij een punt met 7-6, 6-7, 3-6. Het is de vraag of de derde set werd verloren op conditie/spelritme doordat Frank vlak voor de competitie enkele weken lang geblesseerd is geweest. De hatelijk nul verdween wel van het scorebord doordat Frank en Roy de eerste dubbel wonnen. Luuk en Mark waren helaas niet opgewassen tegen het dubbelgeweld van de heren van VTC. Met een 5-1 verlies valt er komende zondag thuis dus wat te corrigeren. Heren twee uitkomend in de vierde klasse is achteraf blij met het gelijke spel. De mannen wonnen twee enkels en één dubbel tegen de mannen uit Rosmalen. Heren 3 wist 2 punten te bemachtigen in de vijfde klasse. Na dit opwarmertje zullen ze volgende week zeker beter gaan presteren. De jeugd heeft de toekomst. Dit is een waarheid als een koe. Trots zijn wij op de jeugdteams welke uit de startblokken geschoten zijn. Volgende week heeft de competitie al meer vorm gekregen waardoor u meer zult worden geïnformeerd, ook over de jeugdteams. Bent u nieuwsgierig naar de uitslagen dan kunt u die vinden op www.mijnknltb.nl. U bent ook welkom om te komen kijken. Vanaf 10.30 uur vangen de partijen komende zondag aan.