Afbeelding

Ganghouwers gaan voor Rooise Maiscross

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - De Ganghouwers is een vriendengroep die verzot is op motorcrossen. Omdat de sport vaak in een kwaad daglicht wordt gesteld - vooral het wildcrossen komt negatief in de media – willen de Ganghouwers het imago van de motorcross een positieve boost geven. Dat wil het doen door een maiscross in Sint-Oedenrode te organiseren.

“Door onwetendheid, in combinatie met slechte berichtgeving zijn er steeds meer belemmeringen omtrent de sport (steeds vaker worden circuits gesloten) maar tevens wordt er op deze manier geen nieuwe aanwas aangetrokken, wat uiteindelijk tot uitsterven van deze prachtige sport zou kunnen leiden. Uiteraard willen wij dat niet laten gebeuren. Hierdoor is bij onze club het plan ontstaan om deze sport eens positief in de belangstelling te brengen bij de inwoners van onze gemeente. Door een voorbeeld te nemen aan Handel, Boekel, Odiliapeel en Volkel, waar de sport meer positiviteit geniet, hopen we motorcross ook in ons mooie Sint-Oedenrode meer te promoten. We willen in het najaar van 2014 (oktober/november) een maiscross houden. Hierbij kan iedereen, van jong tot oud, beginner of getalenteerd mee rijden. Uiteraard is het evenement voor bezoekers gratis waarbij men lekker met de najaarszon in het gezicht kan genieten van de deelnemers die zich in het zweet werken om de eerste plaats”, vertelt Sven van Genugten namens de Ganghouwers.

Hoe staat het er voor?
Momenteel is de club volop bezig met de voorbereidingen. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat het evenement een succes wordt, hebben ze veel hulp en medewerking nodig van verschillende partijen. Denk hierbij aan de benodigde evenementenvergunning, support van omwonenden, MON, EHBO, veiligheidsplan en nog vele andere zaken. Mocht het doorgaan dan hebben ze op de dag zelf (datum nog niet definitief) natuurlijk ook vele vrijwilligers nodig voor de bezetting van de baan, rennerskwartier, bar en opbouwen en afbreken. Tevens is medewerking van een loon of grondverzetbedrijf gewenst bij de aanleg van de crossbaan, schaven tijdens de wedstrijd en het landherstellen na de wedstrijd. Sven: “Met dit bericht willen we allereerst transparante informatie verstrekken aan alle inwoners. Daarnaast willen we iedereen die zich betrokken voelt bij de motorsport en graag samen met ons een bijdrage wil leveren aan deze mooie sport in onze omgeving oproepen. Het kan bijvoorbeeld ook dat je iemand kent die hulp kan bieden. Wij verzoeken hierbij dus betrokkenen contact op nemen voor eventuele hulp, sponsoring of tips en opmerkingen. Op naar de eerste maiscross Sint-Oedenrode!”

Meer info: MC de Ganghouwers, www.ganghouwers.nl , 06-55365408, info@ganghouwers.nl