Boskant op het nippertje voorbij SCMH

Edo Brans zorgde er enkele minuten voor tijd voor dat Boskant toch nog met 3 punten uit Mariaheide kon vertrekken. Met zijn treffer bezorgde hij een dapper strijdend SCMH alsnog een teleurstellende middag.

Met de benauwde 1-0 thuiszege, eerder deze competitie, nog in gedachte, reisde de Boskant delegatie afgelopen zondag af naar SCMH. Het stond voor de zware taak om de draad weer op te pakken na de nederlaag tegen koploper FC Uden, een week eerder.

De start was veelbelovend. Binnen 5 minuten had Boskant al voor kunnen, nee voor moeten staan. Al na 3 minuten stormde Maikel Merks richting doelman Raaijmakers, maar die bleek breed genoeg om de inzet van Maikel te blokkeren. En twee minuten later, na een scrimmage voor het doel van SCMH, mikte Pieter van de Warenburg de bal precies in de handen van de doelman. Ook in de 25e minuut was doelman Raaijmakers een sta-in-de-weg bij een inzet van Ron v Uden. Pas in de 30e minuut kreeg de thuisclub een eerste goede mogelijkheid. Na een verre ingooi van Carli van Asseldonk, kwam de bal voor de voeten van Juul van de Laar die zijn inzet geblokkeerd zag. Daarna was het weer vijf minuten lang spitsuur voor het SCMH doel. Zonder resultaat want inzetten van Ron en Brett Veldkamp kwamen niet door het woud aan benen. SCMH leek in de 42e minuut “de lachende derde” te worden. Na een uitval kwam Carli van Asseldonk vrij voor Boskant doelman Erwin Brouwers, maar die wist met een katachtige redding zijn doel schoon te houden. Ook de corner die volgde, kon maar met moeite door de Boskant verdediging worden verwerkt. Bij de laatste scrimmage voor rust kwam Boskant op voorsprong. De inzet van Pieter leek zonder resultaat, maar dat veranderde toen Brett er nog met een teentje bij kon waardoor doelman Raaijmaker geklopt was: 0-1.
Een prima moment om de thee op te zoeken.
Na rust was SCMH minimaal gelijkwaardig aan Boskant. De zoektocht naar de gelijkmaker had al vrij snel succes toen Jorn de Koning in de 59e minuut bij een scrimmage voor het Boskant doel de gelijkmaker binnen tikte: 1-1. Voor Boskant een tegenvaller, voor de neutrale toeschouwer een ommekeer in de wedstrijd. Want de spanning was terug in de wedstrijd. Het spel werd er helaas niet echt verzorgder door, want beide teams hanteerden de lange pass om hun voorwaartsen zo snel als mogelijk te bedienen. In de 80e minuut leverde dat een mogelijkheid op voor SCMH speler Bob van den Berg, maar zijn inzet ging een metertje naast. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien. Tot in de 86e minuut Edo Brans uit een corner van dichtbij de 1-2 kon binnenschieten. Saillant detail: ook in de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd was Edo de matchwinnaar.

Boskant behoudt door dit resultaat een prima 2e plaats. Mariahout blijft volgen, met één wedstrijd en 7 punten minder bezetten ze de 3e plaats.
Ook Boskant 2 blijft goed meedoen. Erp 3 werd met 5-2 geklopt. In de (tussen)stand staat Boskant 2 zelfs bovenaan. Heeswijk 2 heeft één wedstrijd minder gespeeld en volgt op 3 punten.

Voor de Boskant selectie begint de winterstop. Voor de lagere teams en de dames is er aanstaande zondag 22 december nog een inhaalprogramma. Ook onze jeugd heeft haar laatste wedstrijden voor de winterstop gevoetbald.