Rhode verliest van DAW

De goede reeks van Rhode werd zondag in Schaijk beëindigd. Sinds 14 oktober was Rhode ongeslagen, maar zondag werd tegen DAW toch het onderspit gedolven.

DAW-Rhode was een aantrekkelijke wedstrijd, Rhode was technisch misschien wat beter, maar DAW was net wat feller in de duels. In de 14e minuut was de eerste grote kans voor Rhode. Sander Driessen zetten een aanval en na een 1-2 schoot hij tegen de paal, de rebound van Coen van Hout ging net naast. Ook DAW had voor rust een goede kans, de spits ging alleen op het doel af, maar de Ronald van Gerwen wist de bal te stoppen. Voor de rest waren er eigenlijk niet zo veel mogelijkheden.

Rhode begon wat agressiever aan de tweede helft en er kwamen al snel wat druk voorin. Maar DAW had het achterin goed voor elkaar en hadden in het centrum een extra mannetje waardoor er toch weinig ruimte was voor de spitsen van Rhode. DAW gokte in deze fase op de counter en had daarmee ook succes. In de 54e minuut belandde de bal, uit een uitval over links, uiteindelijk bij de gevaarlijke rechterspits, Brian Peters, die zijn tegenstander bekwaam uitspeelde en de bal vervolgens in de lange hoek schoof, 1-0. Rhode deed er toen nog een schepje bovenop, maar pas in de 73e minuut leverde dit iets op. Tim Stewart mocht terecht doorgaan, alhoewel 2 medespelers buitenspel stonden, maar werd vervolgens tegen de grond gewerkt. Sander Driessen krulde de bal vuit de vrije trap knap binnen, 1-1. Rhode voerde de druk nog wat op, maar weer sloeg DAW uit een counter toe. Hier ging nog wel een verkeerde pass van de Rhode verdediging aan vooraf, deze werd opgepikt door Brian Peters die opnieuw het net wist te vinden, 2-1 (80 min.). Rhode slaagde er niet meer in om weer op gelijke hoogte te komen. De koplopers Erp en EVVC wisten beiden wel te winnen, zodat de afstand nu wel erg groot is geworden (9 en 8 punten). Zondag speelt Rhode de thuiswedstrijd tegen Festilent uit Zeeland. Festilent doet het niet dit jaarniet goed, maar Rhode had in Zeeland toch moeite met Festilent dat een stugge verdediging heeft en Rhode nauwelijks ruimte gaf. Voor meer informatie zie www.rhode.nl