Archief
Archief

Nijnsel excelleert

Nijnsel/TVE Reclame 1 leed vorige week zondag een zure nederlaag tegen een destructief Reusel Sport. Zondag 8 november jongstleden kwam Dommelen op bezoek. Dit succesvolle team neemt in de rangschikking een tweede plaats in: een mooie, grote en ambitieuze vereniging onder de rook van Valkenswaard.

Dommelen nam meteen het initiatief en maakte haar ambities waar: soepel combinerend en veel balbezit voor de blauwwitten van de Kempische brouwerijstad. In de zesde minuut reeds maakte een verdediger van de gastheren een ongelukkige overtreding binnen de zestien en werd de bal op de gevreesde stip gelegd: 0-1.
In de 15e minuut probeerde Johan van der Pas van Nijnsel een stift maar die ging jammerlijk over. Drie minuten later strafte de zoon van Johan Hulsen een misverstand af tussen een verdediger en de keeper van Dommelen: 1-1. Amper tien minuten later werd het 1-2: een aanvaller van Dommelen ondernam een rush en er werd hem geen strobreed in de weg gelegd.
Na de smaakvolle en onbespoten aardbeienthee van Antoon van den Heuvel van de Haageind kwam er na twee minuten de 2-2 op het scorebord na een hemelse vrijetrap van Stefan Hulsen. Amper twaalf minuten later een uitbraak van de Nijnselaren. Leon Peters breekt ouderwets door op rechts en verzendt een welhaast perfecte voorzet op Nick Dortmans. Deze laatste produceert een heerlijke, snoeiharde en uiterst effectieve kopbal: 3-2!
Tien minuten later lost de rechtsbuiten van Dommelen op zijn roze schoenen een op het eerste oog verdekt maar ogenschijnlijk niet geheel onhoudbaar schot: 3-3. En dan wordt het billenknijpen voor de thuisploeg die het moeilijk heeft om balbezit te houden.
Een kwartier later, in de 80e minuut, een mooie uitbraak uit het boekje van de geelblauwen die door Johan van der Pas op professionele wijze wordt afgerond:4-3! Hij legt alles en iedereen in de luren. De talrijke toeschouwers van Nijnsel raken in extase, veren op en ruiken bloed. Ruim na een kwart over vier fluit de goed leidende scheidsrechter Rombouts uit Bergeijk voor het laatste fluitsignaal en juicht heel Nijnsel om deze toch wel verdiende maar zwaarbevochten thuisoverwinning!

Zondag naar Valkenswaard
A
anstaande zondag gaat Nijnsel op bezoek bij Valkenswaard uit de sigarenstad. Een ploeg uit het rechterrijtje die afgelopen zondag stuntte tegen een topploeg, net als Nijnsel eigenlijk. Een interessante wedstrijd ligt derhalve in het verschiet. Supporters zijn opnieuw van harte welkom, het weekend daarna is het inhalen en is vv Nijnsel/TVE Reclame vrij.