Bas van Kuringen achter zijn tegenstander aan

Nulandia – Rhode zonder doelpunten

In het programmaboekje van RKSV Nulandia stond dat zij per se wilden winnen om aansluiting met de koplopers te krijgen. De spelers leken dit goed in de oren geknoopt te hebben, want zij gingen fel van start.

Na een minuut of 5 kreeg Rhode de zaken weer een beetje onder controle en kreeg de eerste kans. Nulandia combineerde op het middenveld vrij aardig en de liet de bal snel rond gaan, maar probeerde het vooral met schoten van afstand, in de 13e minuut ging hun eerste kans voorlangs. In de 14e minuut onderschepte Tim Stewart een bal en probeerde Kyron Brus te lanceren, maar die kon niet echt los komen van de tegenstander. De volgende kans weer voor Nulandia, dat uit een fraaie aanval naast schoot. Zo bleef het spel ook een beetje op en neer gaan, waarbij de verdedigingen eigenlijk niet echt grote kansen weg gaven.

In de 2e helft werd Rhode de bovenliggende ploeg, aan het fraaie combinatievoetbal van voor de rust kwam Nulandia nauwelijks meer toe. Na een kwartier kwamen er wat kansen voor Rhode, met o.a. een kopbal van Mart Krüseman en een schot van Paul Smeets. Rhode voerde de druk wat op en er kwamen diverse aanvallen via de vleugels die allemaal net niet tot een doelpunt leidde. In de 89e minuut kwam Rhode via Joep vd Mortel tot tweemaal tot heel dicht bij een treffer. De kans kwam uit een voorzet van Simon vd Wetering, maar de bal ging over. In dezelfde minuut speelde Joep zich goed vrij, maar ook deze aanval strandde. Vervolgens waren er nog een paar acties van Simon vd Wetering, maar helaas bleef de 0 op het scorebord staan.

Ook de wedstrijd tussen de concurrentie – Volkel en Boekel Sport – eindigde in 0-0, terwijl de wedstrijd tussen DAW en FC Uden werd afgelast. Rhode blijft dus samen met Boekel Sport op kop, maar inmiddels sluit ook Avanti aan bij de kopgroep en heeft FC Uden nog een inhaalwedstrijd voor de boeg.

Komende zondag staat er voor Rhode weer een pittige wedstrijd op het programma. De nummer 3 van de ranglijst, Volkel, komt dan op bezoek. Volkel leek vorig seizoen op de titel af te stevenen, maar liet het na de winterstop behoorlijk zitten. Dit jaar is het weer goed van start gegaan en is zeker een van de, waarschijnlijk, vele titelkandidaten.