Afbeelding

vv Nijnsel playbackend het nieuwe jaar tegemoet

Roois nieuws
Op vrijdag 4 januari is het weer volle bak in de volledig gerenoveerde kantine van vv Nijnsel aan de Sportlaan. Ditmaal geen themamiddag of een clash tegen Ollandia. Het is winterstop en dan gaat het voetballeven tijdelijk op een lager pitje. Dit geldt echter niet voor de niet onbelangrijke ‘randzaken’. En de PlayBackShow is bij vv Nijnsel al lang geen randzaak meer, integendeel. Het is een stuk van de club geworden. Maar liefst 26 succesvolle afleveringen in even zovele jaren. En van enige sleet is geen sprake. Aanmelden is vanzelfsprekend en dat geldt voor de veteranen die het grootste deel van hun voetballeven achter de rug hebben tot aan de vijfjarige minipupillen die nog niet zo lang pampervrij zijn.

Nu de Ster van Betlehem ons weer naar de stal heeft geleid, zijn nu de Nijnselse podiumsterren aan zet. Ook de Nijnselse korfbal is weer van de partij. Zij hebben een hoog damesgehalte en dat is altijd kansrijk. De pasjes zijn vaak net wat soepeler dan bij de mannen en bij Nicole de Koning denk je nu eenmaal net wat eerder aan een nachtegaal dan bij, pakweg, Wilgart van Langen. Bij playback is dat laatste echter wat minder van belang. Het gaat in de regel om de performance, de creativiteit, de couleur local. En op dit onderdeel steekt men elkaar graag succesvol de loef af.
Met de renovatie van de kantine heeft de organisatie meteen doorgepakt en enkele logistieke wijzigingen doorgevoerd. Het podium bijvoorbeeld is in de breedte geplaatst zodat het talrijke publiek dichter bij de artiesten staat, oftewel, de aaifactor is groter geworden. De jury heeft traditioneel zijn handen vol aan het aanwijzen van een winnaar. Er wordt op verschillende onderdelen geoordeeld en vijf achten leveren nu eenmaal net zo veel punten op als drie tienen en twee vijven. Deze mannen en vrouwen zijn niet te benijden want de verschillen zijn de afgelopen jaren alleen maar kleiner geworden.
Op vrijdag 4 januari is dus de aftrap van dit playbackspektakel. De senioren van voet- en korfbal, de oudere jeugdteams, de veteranen en zelfs het bestuur van vv Nijnsel dingt mee naar de beker die door velen graag een jaartje in de prijzenkast wordt bijgezet. Het eerste, altijd lastige, optreden start rond de klok van 20.00 uur. De prijsuitreiking vindt dan aan het begin van de zaterdag plaats, het is niet anders. Vele optredens, evenzo vele decorwisselingen, schminken. Talrijke nijvere handen verlenen assistentie en, zoals gezegd, de jury gaat niet over één nacht ijs.
Op zondagmiddag de miniplaybackshow die aftrapt om half twee. Met een hoge dosis aan zenuwachtige en soufflerende moeders die hun kroost moed inspreken. Het valt ook niet mee om voor het talrijke en enthousiaste publiek met hoge verwachtingen je podiumkunsten te vertonen.
De organisatie heeft er opnieuw alles aan gedaan om voor zowel deelnemers als toeschouwers een perfecte show op touw te zetten. Bas Saris tenslotte en zijn crew zijn volledig ingesteld op dorstige gasten die graag snel hun dorst willen lessen.