Dai Ippo leden 2e op Team NK heren -17 jaar

Roois nieuws
Zaterdag gingen drie judoka’s van Dai Ippo, Bart Packbiers -46 kg, Jasper van den Oetelaar -66 kg en Martijn van dalen op uitnodiging van Judoclub Berlicum naar de Nederlandse Kampioenschappen voor teams Heren -17 jaar.

JC Berlicum had zo links en rechts wat mensen bij elkaar gesprokkeld om het team compleet te maken. Onze jongens wilden maar wat graag hun krachten meten met de rest van Nederland. Het werd een lange dag voor de boys, ’s morgens om 06.00 uur vertrekken en pas laat in de avond weer thuis, omdat de finale pas laat op het programma stond. Het team van JC Berlicum had dan wel een gunstige loting, maar wil je in de finale komen moet je wel winnen natuurlijk. In de 1e ronde hadden ze nog een vrijloting, terwijl in de 2e ronde het team Van Verhagen uit Venray de tegenstander was. Deze klus werd redelijk eenvoudig geklaard. Jammer voor Martijn dat hij geen grip kreeg op zijn tegenstander. Hij moest de eer aan zijn tegenstander laten en dit terwijl hij 2 weken geleden de judoka nog binnen een halve minuut klein kreeg.

Wie de volgende tegenstander werd was nog niet duidelijk. Even later wisten we het en konden we ons gaan voorbereiden op een pittige strijd tegen Budokan Rotterdam. De club waar menig Nederlandse topper zijn opleiding heeft genoten. Het was een grote sensatie daar in die kleine sporthal in Markelo. Met een 3-0 voorsprong, er zijn 7 partijen te gaan, wist Elija Gemerts de regerend Nederlands Kampioen Djim Zeegers met een geweldige ippon te verslaan. Dus …… 4-0 en niet meer in te halen. Dus op naar de finale. De finale werd een ander verhaal. Hier troffen we het team van Kenamju uit Haarlem. Het leek er op dat het behalen van de finale alle spanning bij de judoka’s al had weggehaald. Het werd 7-0 voor Kenamju. Toch was het geen walk-over. Bart Packbiers moest in de finale na een dag lang wachten al vrij snel zijn meerdere erkennen. Jasper van den Oetelaar werd pas op het laatste moment na een zeer spannende strijd met een klein punt yugo verslagen. Martijn van Dalen stond tegen een van de Nederlandse toppers en moest, nadat hij nogal hard met zijn hoofd op de grond terecht was gekomen, enigszins groggy zijn strijd verder voortzetten. Zijn tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van en wist met 2 keer wazari de winst binnen te halen. Jammer van deze finale maar “onze” jongens hebben hun huid duur verkocht. Even na de verloren finale stonden ze al weer lachend opgesteld om hun 2e plaats te verzilveren. Proficiat jongens.

Eveneens in dit weekeinde gingen Ryan Lo-A-Nloe en Jeroen Wirken naar Harnes (Fr) voor een groot internationaal toernooi. Met deelnemers uit 20 landen was dit toch wel een echt pittige klus om hier op het podium te komen. Ryan heeft 5 partijen kunnen maken. De 5e partij was ook meteen de finale. Ryan wist zijn eerst 4 partijen te winnen van een judoka uit Engeland, Frankrijk, Ierland en Slowakije. In de finale stond hij weer tegenover een Slowaak. Ryan komt voor met yugo met een overname techniek. Even later zette zijn tegenstander weer met dezelfde worp in en Ryan probeerde het nogmaals maar kwam in onbalans en rolde door. De scheidsrechter zag dit als een actie van zijn tegenstander en gaf ippon aan de Slowaak. Al met al toch een goede prestatie van Ryan en mooie 2e plaats.
Ook Jeroen Wirken durfde het aan om op dit toernooi zijn krachten te meten. Ook Jeroen stond zijn mannetje en in de strijd om de 3e plaats wist hij zijn tegenstander te verschalken. Voor Jeroen dus ook een mooie podiumplaats. Jeroen heeft een wat mindere periode achter de rug maar is nu ‘back in business’.