Avond- én ochtendwandeling in de Moerkuilen

Roois nieuws
Rondom de “Nacht van de Nacht” organiseert IVN Rooi niet één, maar twéé wandelingen. Zo kun je zelf de grote verschillen tussen dag en nacht in de natuur ervaren.

Als je in het donker gaat wandelen, gebruik je andere zintuigen dan overdag. Ben je overdag gewend om vooral dingen te bekijken, in het donker kun je ze vooral horen, ruiken of proeven. Je neus is dan opeens heel belangrijk en je smaak kan dan op de proef worden gesteld, je hoort een stuk beter…. Kortom, je beleeft alles heel anders dan in het daglicht. Schijnt de maan en is het niet bewolkt, dan kun je ook nog eens genieten van de sterren en planeten aan het firmament! Je ogen wennen in een kwartier dusdanig aan het donker dat je ook zonder zaklamp goed kunt zien. De staafjes in je ogen nemen het over van de kegeltjes waar je overdag mee kijkt en kleuren kunt zien, een heel bijzondere eigenschap van je ogen. Dieren hebben nog iets extra’s in hun ogen, maar we verklappen niet alles… dat vertellen we onderweg bij de Moerkuilen, want daar gaan we naar toe. We verzamelen op zaterdagavond 27 oktober om 21.30 uur bij het Martinuskapelletje aan het Everse Akkerpad waar we starten met een beker warme chocolademelk en om ca. 24.00 zijn we weer terug. Kleding tip; jas en/of regenkleding, wandelschoenen en/of laarzen. ZAKLAMPEN thuis laten, des te eerder zijn je ogen aan het donker gewend.

Avondwandeling zaterdag 27 oktober vertrek 21:30 tot plusminus 24:00, startpunt Martinuskapel, Everse akkerpad.

Tijdens de ochtendwandeling draait het ook om gebruik van je zintuigen, daarnaast zal er aandacht besteed worden aan de cultuurhistorie en de natuur van het gebied en het zeer afwisselende landschap. De bijzondere natuurwaardes van het gebied zullen volop aan bod komen bij de wandeling. Tevens zal de beleving van het landschap en het verschil in beleving tussen de ochtend- en de avondwandeling een belangrijke rol spelen.

Ochtendwandeling zondag 28 oktober van 09:30 tot plusminus 11:30 uur, startpunt parkeerplaats Moerkuilen aan de Lieshoutsedijk.

Uiteraard kun je ook aan één van beide wandelingen deelnemen, aanmelden is niet nodig. Zie voor het laatste nieuws over deze activiteit www.ivnrooi.nl  . Let op! Deze nacht wordt de klok een uur teruggezet.