Kandidaat Ondernemer van het Jaar 2012: Harold van Laarhoven

Roois nieuws Nieuws / Sint-Oedenrode
Het mooie aan de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2012 is dat er zoveel verschillende branches een gooi doen naar de titel. Een branche die we nog niet voorbij hebben zien komen is de autobranche. Harold van Laarhoven van Van Laarhoven Carcleaning zit er middenin. Alweer vijf jaar poetst hij de auto’s van bedrijven en particulieren. Hij is erg blij met de kandidatuur, maar vindt het ook wel spannend.

Heb je jezelf aangemeld?
“Nee, ik heb me niet zelf aangemeld. Waarschijnlijk door tijdgebrek heb ik er niet eens bij stil gestaan. Er was iemand die me vroeg om mee te doen. Ik was best wel verrast en vooral vereerd dat ze me voor zoiets vroegen.”

Je bestaat vijf jaar. Hoe is Van Laarhoven Carcleaning begonnen?
“Samen met mijn vrouw Angelique ben ik helemaal op nul begonnen. In het begin poetste ik de auto’s voor op straat en kwam ik vooral veel op locatie, maar als snel merkte ik dat ik een ruimte voor mezelf nodig had. Daarom ging ik een loods huren aan de Industrieweg. Daarna aan de Handelsweg. Inmiddels zit ik al weer twee jaar op de huidige locatie. Een perfecte stap voor mijn bedrijf. Ik kan hier veel auto’s kwijt, ik heb genoeg ruimte om mensen te ontvangen en ik beschik over een professionele wasplaats die aan alle milieueisen voldoet. Inmiddels poets ik auto’s voor bedrijven uit heel de regio en zijn er ook veel vaste particuliere klanten. Ze weten dat ik hun auto als nieuw weer aflever.”

Wat denk je er als voordeel uit te halen nu je kandidaat bent?
“Behalve dat ik het een hele eer vind om kandidaat te zijn denk dat vooral de naamsbekendheid verbreden enorm belangrijk is. Door deze verkiezing zien mensen mijn naam toch weer voorbij komen. Zie het maar als gratis reclame, want ook nu sta ik bijvoorbeeld weer in DeMooiRooiKrant. Hoe meer er over je bedrijf gepraat wordt hoe beter. Hoe het nu verder gaat lopen, zien we wel.”

Door middel van een bedrijfsbezoek word je aan de tand te gevoeld. Wat vind je daarvan?
“Dat is best wel spannend. Ik heb gehoord dat ze heel kritisch naar je bedrijf kijken. Het is dan aan mij om er een positieve draai aan te geven. Ik weet niet zeker of ik overal antwoord op kan geven, maar ik ga in ieder geval mijn best doen.”