Lenteconcert Polyhymnia

Roois nieuws Kunst en Cultuur
Op zondag 17 juni organiseert gemengd koor Polyhymnia een lenteconcert.
Plaats van dit concert: de Knoptoren. Aanvang 11.30 uur. Entree gratis, vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het is een traditie van gemengd koor Polyhymnia uit Olland om elk jaar een lenteconcert te organiseren. Dit jaar kun je wel spreken van een dubbel concert, want op 15 april jongstleden heeft Polyhymnia bijgedragen aan het lenteconcert van een bevriend koor, St Dionysius, uit Schinnen. Er zijn mooie lenteliederen ten gehore gebracht, vrolijke Nederlandstalige stukken, maar ook buitenlandse liederen.

Natuurlijk houdt Polyhymnia ook een lenteconcert voor de eigen Rooise bevolking. Deze keer in de Knoptoren, en wel op zondag 17 juni aanstaande. Op het programma staan vooral Nederlandstalige liederen, maar ook enkele in een vreemde taal. Zo zingen we onder andere de Redeloze gezangen, luchtige en grappige Nederlandstalige stukken, maar ook sfeervolle buitenlandse lenteliederen zoals Evening en het Roemeense Joc de Leagane. Er wordt vooral a capella gezongen, enkele stukken worden op de piano begeleid door Jos Friedrich.

Koor Polyhymnia dat onder leiding staat van Nicole Friedrich-Krijnen, heeft de afgelopen weken hard gerepeteerd om er een mooi concert van te maken. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor dit vrolijke en luchtige concert.

Voor meer informatie zie www.koorpolyhymnia.nl