Afbeelding
Foto: Waterschap De Dommel

Waterschap De Dommel organiseert open dag

Recreatie en Toerisme

Sint-Oedenrode - Op zondag 2 oktober 2022 van 10:00 tot 16:00 uur organiseert Waterschap De Dommel de jaarlijkse open dag Zondag Waterdag. Kom naar deze leuke en leerzame dag vol met activiteiten op de rioolwaterzuivering in Sint-Oedenrode. Er genoeg te doen: Maak een rondje langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering, stap in ons bootje voor een tocht over de Dommel, bekijk de theatervoorstelling van de Klimaatjes over ‘Plastic Soup’, knutsel waterdieren met de Afvaljuf of kom waterdiertjes scheppen en ontdek het waterleven. 

Volg de weg van het water 
Maak een rondje over het terrein van de rioolwaterzuivering en zie hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt. Een knap staaltje techniek: dagelijks zuiveren wij miljoenen liters per dag. Bij de verschillende zuiveringsstappen staan medewerkers van Waterschap De Dommel om uitleg te geven over het zuiveringsproces.

Bootje varen
Onze bootjes liggen klaar voor een mooi tochtje over de Dommel. Bij de informatietent vertellen we alles over het project Klimaatrobuust Beekdal Sint-Oedenrode. Stap samen in de boot, wij vertellen hoe het er straks uit komt te zien.


Fun voor kinderen
Kinderen mogen aan de slag als echte waterschappers en ontdekken het waterleven door waterdiertjes te scheppen of zandzakken te vullen en een rondje zaklopen. Met de Afvaljuf kunnen kinderen hun eigen waterdier knutselen van afval en de klimaatjes komen optreden. Om 11:00 uur en 14:00 uur is er een theatervoorstelling over ‘Plastic Soup’ van ongeveer een uur die past bij kinderen van 4 tot 8 jaar, maar leuk is voor het hele gezin.

Gratis toegang
Zondag Waterdag is gratis toegankelijk en vindt plaats aan de Boskantseweg 76 in Sint-Oedenrode. Kijk voor meer informatie op www.zondagwaterdag.nl. Kom, doe en beleef op deze open dag voor jong en oud!