Logo mooirooi.nl
Informateur Van Loon geeft zijn advies.  | Fotonummer: c1983c
Informateur Van Loon geeft zijn advies.
Politiek Meierijstad

Advies: Coalitie met Team Meierijstad, CDA, VVD en PvdA

  Politiek

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Informateur J. van Loon heeft dinsdagmiddag advies uitgebracht over de meest wenselijke coalitie voor Meierijstad in de komende vijf jaar. Daarvoor komen in aanmerking de partijen Team Meierijstad, CDA, VVD en PvdA.

Die eerste twee lagen voor de hand, omdat anders een brede coalitie niet eens mogelijk was geweest. Die laatste twee werden in een eerder stadium al genoemd, hoewel de PvdA op basis van alleen de verkiezingsuitslag (1 van de 35) niet voor de hand leek te liggen. De PvdA is met name toegevoegd omdat men een vierde coalitiepartner erbij wilde hebben.

De voorgestelde combinatie bezet dan 25 van de 35 zetels in de gemeenteraad. Mochten VVD en/of PvdA  toch niet tot overeenstemming komen met hun beoogde coalitiepartners, is de SP (3 zetels) de meest voor de hand liggende.
In de gesprekken met  de negen partijen is naar voren gekomen dat voor veel partijen de éénmansfracties (D66 en Gemeentebelang Meierijstad) niet voor de hand liggen. Lijst Blanco (2) vindt men nog te onervaren en Hart voor Schijndel (3) heeft een te beperkte focus. Daarentegen vinden de andere partijen dat Team Meierijstand en CDA zelfs verplichte coalitiepartners zijn. In alle gesprekken werd gewezen op het belang van een sterk college, daarom is ook rekening gehouden met de wethouders die de betreffende partijen kunnen leveren.

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>