Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: 8ab71d
Politiek Meierijstad

Jongeren laten zich niets wijs maken door politiek

  Politiek

Sint-Oedenrode - De meesten van hen zijn nog net te jong om te mogen stemmen. Maar dat wilde niet zeggen dat ze vrijdagavond niet wisten wat ze wilden. Ook lieten de jongeren van HONK 1224 zich niets op de mouw spelden tijdens "Ask me what you want" in Mariëndael.

Om de jongeren te stimuleren ook te gaan stemmen voor de gemeenteraad van Meierijstad, waren er afgelopen vrijdag in Schijndel en Sint-Oedenrode bijeenkomsten voor jongeren. Een week eerder was er al een bijeenkomst met Veghelse jongeren. Tijdens het eerste deel van de avond konden jongeren reageren op stellingen van de verschillende partijen. Na het uitwisselen van meningen mochten de naar schatting zo'n dertig aanwezige jongeren met het laten branden van een rood of groen lampje aangeven of ze het met een stelling eens of oneens waren.

De vraag of er in alle dorpen van Meierijstad openbaar vervoer moest komen, leverde zonder verrassingen veel groene lampjes op. Dat de gemeente niet als eerste over het openbaar vervoer gaat, maar dat de provincie dat is, kon aan het aantal groene lampjes weinig veranderen. Ook de stelling van gemeentebelangen dat de parkeerboetes veel te hoog zijn, was het intrappen van een open deur. Net zoals bij het openbaar vervoer, is de ook de hoogte van boetes echter geen gemeentelijke verantwoordelijkheid. Veel van de aanwezige jongeren vroegen zich dan ook af waarom zij deze stelling voorgelegd kregen als de gemeente er toch niet over gaat.

Voor de pauze was eerder sprake van een minder spetterend debat. Aan de hand van de stellingen die de partijen zelf hadden ingebracht, leken de partijen meer met elkaar gemeen te hebben dan zich van elkaar te onderscheiden. Daarom gooide gespreksleider Jasper Ondersteijn na de rookpauze de knuppel in het politieke hoenderhok. "Deponeer eens een stelling bij een partij waarvan je zeker weet dat die het niet met  jullie eens is!"

Dat resulteerde in meer spektakel. Zou werd Bram Brouwers door D66 geconfronteerd met zijn eerdere uitspraak over de coffeeshops in Meierijstad. Bram gaf eerder op de avond aan geen voorstander te zijn van coffeeshops, terwijl zijn collega in Veghel het tegenovergestelde geluid had laten horen. Maar ook D66 dat aangeeft vernieuwend te zijn en windmolens naast de A50 te willen plaatsen, is er kennelijk niet van op de hoogte dat windmolens in onze regio vanwege de vliegvelden bij Volkel en Eindhoven not done zijn, zoals uit eerdere mislukte pogingen om bij de Vlagheide windmolens te plaatsen.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

reageer als eerste
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>