Logo mooirooi.nl
De salon van Leonie Bekkers is gloednieuw.   | Fotonummer: 453652
De salon van Leonie Bekkers is gloednieuw.
Op de koffie bij...

Je hond in goede handen

  Zakelijk

Sint-Oedenrode - Goeiendonk…. Even denken. Ik ken Rooi als mijn broekzak en weet dat Goeiendonk ergens in Boskant ligt. Maar waar precies? Met het schaamrood op de kaken raadpleeg ik Google Maps. Ahaa, daar! Voor de grap tik ik het adres van hondentrimsalon Doggy's ook nog in mijn TomTom. Die probeert  me te dollen door me via een zandpad te sturen, maar ik weet toevallig dat het in Boskant bij de eerste rotonde links is (vanaf Rooi). Jawel hoor, ineens zie ik de salon die ik herken van de foto.

Door: Jeroen van de Sande

Zodra ik de deur open zwaai, zie ik eigenaresse Leonie Bekkers direct staan. Ze is druk in de weer met een van haar harige klanten. Leonie's zoontje piept door een andere deuropening om te kijken wie er is, maar schiet snel weer de speelkamer in als ik 'hoi' zeg. Aan alles is te zien dat de salon nieuw is. De balie ziet er strak uit en Leonie werkt met moderne materialen. Om de honden goed te kunnen wassen, staat er een bad op aangepaste hoogte. Van alle gemakken voorzien dus. Maar dat moet ook in een professionele salon.
Leonie is net klaar met het trimmen van de hond en loopt voorop richting de keuken. Tenminste, de voorlopige keuken. Het huis wordt op dit moment namelijk verbouwd. "We hebben een gedeelte van het huis al af, waaronder de salon. Ik ben er heel blij mee", zegt Leonie terwijl manlief Anthon ook aanschuift en me een bakje koffie inschenkt. 'De salon is pas net nieuw dus?' vraag ik. "Ja, maar hondentrimsalon Doggy's bestaat al vier jaar", verrast Leonie mij. 'Dan heb je zeker al veel vaste klanten?' pareer ik. "Inderdaad en ze komen niet alleen uit Rooi en Boskant, maar uit heel de regio. Son en Breugel, Best, Schijndel en Veghel. Met regelmaat brengen schippers hun hond bij mij om te laten verzorgen. Als ze met de boot in Veghel liggen, brengen ze de hond."
Dat geeft aan dat Leonie's marktonderzoek goed is geweest. Er zijn niet heel veel hondentrimsalons in de buurt. Dat wordt alleen maar minder, want in Nijnsel is er onlangs eentje gestopt. Toch is dat niet de enige reden dat Leonie haar Doggy's nu in de schijnwerper wil. "Ik wil vooral laten weten dat we onze salon hebben vernieuwd. We zijn nu zo professioneel dat we alle honden kunnen behandelen. Van groot tot klein, van kortharig tot langharig."
Honden trimmen lijkt makkelijk, maar toen ik Leonie zojuist bezig zag, merkte ik wel dat het een zeer precies klusje is. Anthon: "Mensen proberen het wel eens zelf, maar het komt dan vaak voor dat de hond wondjes krijgt en dat alles onder het bloed zit. Dat is vooral voor de hond niet fijn." Leonie knikt instemmend en vult aan. "Bij ons is de hond in goede handen. De hond kan worden gebracht en na ongeveer 1,5 á 2 uur weer worden opgehaald. We bieden voor een extra vergoeding ook de mogelijkheid om de hond langer hier te houden. Daar hebben we de ruimte voor."

Hondenliefhebbers, opgelet! Je kunt je hond gerust eens laten wassen, knippen en föhnen bij hondentrimsalon Doggy's. Ook de nagels worden er goed verzorgd. Leonie is een professional met passie. Laat je echter niet foppen door de TomTom…

Hondentrimsalon Doggy's – Goeiendonk 23 – Boskant – 0413-472759 – www.www.hondentrimsalondoggys.nl

Wilt u ook met uw bedrijf meedoen aan Op de Koffie bij? Bel dan naar 0413-479322 of mail naar redactie@demooirooikrant.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ben je ook zo blij dat het Carnavalsseizoen weer nadert?Reageren!