Word jij lid van de tienerredactie?
Word jij lid van de tienerredactie? Foto:

Wil jij in de tienerredactie van Meierijstad?

Oproep Oproep

Meierijstad - DeMooiSchijndelKrant, Stadskrant Veghel en DeMooiRooiKrant gaan samen een tienerredactie samenstellen. Deze tienerredactie gaat zich bezighouden met het nieuws binnen Meierijstad en mag dat naar eigen inzicht gaan invullen op het gebied van tekst, fotografie, podcast, social media en video. Uiteraard gebeurt dat onder professionele begeleiding.

De drie redacties werken regelmatig met stagiaires. Ze halen veel voldoening uit de begeleiding en de samenwerking met jonge mensen. Vanuit die basis is het idee ontstaan om een tienerredactie te starten. Een extra pluspunt is om op deze manier gebruik te maken van de creativiteit en het netwerk van jonge mensen.

Wat gaat de tienerredactie doen?
Zowel MooiSchijndel als MooiRooi en Stadskrant Veghel zijn zeer actief binnen Meierijstad. Ze brengen interviews, nieuws en podcasts over allerlei onderwerpen binnen de gemeente. De content is vooral gericht op volwassenen. Het is de bedoeling dat de tienerredactie juist nieuws gaat brengen vanuit het oogpunt van jonge mensen. Het gaat om geschreven artikelen, het opnemen van podcasts, om fotoreportages of videoverslagen (kort of wat langer).

In principe is alles mogelijk, al gaat alles in overleg met de professionals van MooiSchijndel, MooiRooi en Stadskrant Veghel. Zij zullen vooral tips geven en waar nodig verbeteringen aanbrengen. De tienerredactie gaat de nieuwssites en weekbladen vanuit dat oogpunt versterken, maar zal zelf veel leren op het gebied van journalistiek, fotografie, social media, podcasts en videoproducties. De lokale media geeft zelf workshops maar is ook samenwerkingen aangegaan met andere professionele partijen om de tieners het nodige bij te brengen op het gebied van media.

Hoe kun je deel gaan uitmaken van de tienerredactie?
Zit jij in de leeftijdscategorie van 14 t/m 19 jaar en heb je affiniteit met journalistiek of nieuws in de breedste zin van het woord? Wil je gewoonweg leren hoe het werkt in de (lokale) journalistiek? Vind je het leuk om mensen te interviewen of om verslag te doen van evenementen of activiteiten binnen Meierijstad? Lijkt het je leuk om op pad te gaan binnen de gemeente en je verslag terug te zien op verschillende nieuwskanalen? Meld je dan aan!

Kom je uit Schijndel of Wijbosch? Meld je dan voor 1 mei aan via redactie@MooiSchijndel.nl 
Kom je uit Sint-Oedenrode, Nijnsel, Olland of Boskant? Meld je dan voor 1 mei aan via redactie@MooiRooi.nl 
Kom je uit Veghel, Erp, Keldonk, Mariaheide, Boerdonk, Zijtaart of Eerde? Meld je dan voor 1 mei aan via redactie@stadskrantveghel.nl 

Geef je naam door, je contactgegevens, je leeftijd en je motivatie waarom je deel wilt uitmaken van deze kersverse tienerredactie! Wie weet ben jij binnenkort lid van het team en start je allereerst met het bedenken van een pakkende naam voor deze allereerste tienerredactie van Meierijstad!