Ruud van de Pol en Lieke van Casteren.
Ruud van de Pol en Lieke van Casteren. Foto:

Jouw Social Studio verzorgt voortaan socials van Mediahuis Meierijstad en De Bron

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - In Mediahuis Meierijstad zitten meerdere bedrijven gevestigd die een link hebben met de wereld van communicatie. Een nieuw bedrijf onder dat dak is Jouw Social Studio. Ruud van de Pol en Lieke van Casteren zijn die onderneming onlangs gestart. Sinds 14 maart verzorgen ze samen de social media kanalen van Mediahuis Meierijstad en De Bron. DeMooiRooiKrant valt daar uiteraard ook onder, maar dat is geïntegreerd in Mediahuis Meierijstad. Ruud en Lieke vertellen graag over Jouw Social Studio. Vandaar dat we er een interview aan wagen.

Wat doet Jouw Social Studio precies?
De gezichten achter Jouw Social Studio zijn Ruud van de Pol (grafisch vormgever & webdesigner) en Lieke van Casteren (tekstschrijver & projectmanager). Afzonderlijk krijgen we regelmatig vragen, zoals: “Kun jij voor mij mijn social media kanalen beheren?” of “Ik merk dat ik onvoldoende tijd heb voor een post op social media, is dit iets wat ik kan uitbesteden aan jou?” We leerden elkaar kennen via een eerdere samenwerking. Met ingang van 1 maart hebben we Jouw Social Studio neergezet en geven we voortaan antwoord op bovenstaande vragen. Bij ons kun je terecht om jouw social media uit te besteden. Ondernemers die (nog beter) zichtbaar willen zijn op LinkedIn, Instagram en/of Facebook, maar hier geen tijd, aandacht of voldoende kennis voor hebben, helpen wij graag verder.

Hoe gaan jullie te werk?
Tijdens een intakegesprek wordt een inventarisatie gemaakt: wat is er nodig om jouw doelgroep en doelstellingen te behalen? Welk platform is daar geschikt voor? In welke frequentie zijn er posts nodig? Ook wordt er gekeken of er met de huidige huisstijl en beeldbank gewerkt kan worden. Wanneer dit niet het geval is, kunnen we hier in voorzien door onze eigen expertises en nauwe samenwerking met andere specialisten. Volledig ontzorgen dus. Na dit gesprek wordt er een plan van aanpak gemaakt. Praktisch. Concreet. Geen moeilijke strategiesessies. Vanuit dit plan wordt later de content geschreven, vormgegeven en ingepland. Maandelijks vindt er een kort overleg plaats over de ontwikkelingen & focuspunten voor de vervolgperiode. Vooruitkijken en vervolgens loslaten. Jouw Social Studio zorgt voor korte lijnen middels één contactpersoon om eenvoudig nieuws en foto’s te delen.

Wat kunnen we de komende tijd verwachten op de kanalen van Mediahuis Meierijstad en De Bron?
Deze kanalen hebben natuurlijk allemaal raakvlakken, maar hebben ook elk een eigen focus in (nieuws)berichten. Dit is aan ons om dat te verscherpen. Via het Mediahuis willen we graag zichtbaar maken wat er allemaal mogelijk is. Mensen kennen het vaak van DeMooiRooiKrant, maar weten niet dat dit team zich iedere dag ook met andere werkzaamheden bezighoudt. Tijd om dat dus te delen! De Bron is een hele mooie aanwinst voor Sint-Oedenrode. Echt van deze tijd. Een podcast over lokale inwoners, met bijzondere verhalen. Het zou mooi zijn als er keer op keer een tof publiek aanwezig is. Aankondigingen volgen dus via dit kanaal, maar De Bron is meer dan enkel de podcast. Het magazine (speciaal voor MooiRooi Plus leden), wat in juni weer verschijnt, zal natuurlijk ook gelanceerd worden via de socials. Het kanaal van MooiRooi op Facebook is automatisch gekoppeld aan de website. Nieuwsberichten worden daar goed gelezen en daar wordt ook niets in gewijzigd. Het kanaal op Instagram is veranderd in Mediahuis Meierijstad, waarbij we bepaalde nieuwsitems samengevat, iedere woensdag, zullen publiceren.

Waarom zijn jullie zo blij met deze opdracht? 
Lokaal samenwerken is altijd krachtig(-er). Het voelt voor ons als een groot compliment dat we direct het vertrouwen krijgen van het lokale Mediahuis. Het is een uitdagende opdracht, omdat we lokaal via social media op deze manier meer nieuws, evenementen en andere interessante ontwikkelingen kunnen communiceren.