Noud van Beekveld
Noud van Beekveld Foto:

Een totaal andere wereld

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - De schoolvakantie is voorbij. Een spannend moment voor sommigen. Natuurlijk voor degene die de overstap maken naar de middelbare school. En ook voor jongeren die aan een nieuwe studie beginnen. Wij vroegen er een paar over hun eerste week. Noud van Beekveld gaat van de basisschool naar de middelbare school.

Wanneer je voor het eerst naar de middelbare school gaat, kom je in een totaal andere wereld terecht. Je bent niet langer de oudste op het schoolplein, je komt in een klas vol andere kinderen en je krijgt bij ieder vak een andere leraar. Maar voor Noud van Beekveld (12) zit het grootste verschil ergens anders: “Op de basisschool kan je gewoon buitenspelen. Bij de middelbare school zit je op je telefoon in de aula!”

Noud zat op de Sterjasmijn in Nijnsel, en gaat sinds dit schooljaar naar het Fioretti College in Veghel. De keuze was snel gemaakt. “Ik had er een goed gevoel bij en het leek me een leuke school”, laat hij weten. Buiten school hoeft hij nog niet veel te doen. “We hebben nog geen huiswerk gekregen de eerste week. Alleen dat we wat spullen mee moesten nemen.” Het begin van deze nieuwe fase in zijn leven, heeft hij gelukkig als iets positiefs ervaren. “Het was een superweek met veel verschillende activiteiten. We hebben bijvoorbeeld de school mogen verkennen!” Hij geeft aan dat niet alles nieuw is. “Twee oude klasgenootjes van de basisschool zitten ook nu bij mij in de klas.”

Het was dus een goede start. Ook geeft hij aan dat hij zijn nieuwe klas gezellig vindt. Toch gaat er niets boven de zomervakantie. “Die had nog wel een weekje langer mogen duren!”