Afbeelding

Ieder Roois kind een Sint

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - “Mam, wanneer komt Sinterklaas bij ons eens langs? We zijn al weken bezig op school en ik hoor van mijn vriendjes dat ze al schoencadeautjes hebben gehad? Waarom krijg ik niets?” Het Sinterklaasfeest is een echte oud-Hollandse traditie en voor velen één van de mooiste jeugdherinneringen. Maar voor sommige gaat de Goedheiligman aan hun deur voorbij. Hoe leg je dit een kind uit?

Het is nog wat vroeg om het over Sinterklaas te hebben. Toch is dat volgens Marieke van Boxtel en Pieter de Kort noodzakelijk om dit jaar voor iedereen weer een bijzonder feest te kunnen geven. De afgelopen jaren heeft de Stichting Ieder Roois Kind een gestaag groeiend aantal kinderen en gezinnen een Sinterklaas kunnen bieden. Vanwege corona en het minder naar buiten treden, zijn de gelden van de Stichting dermate geslonken dat er op de trom moet worden geslagen. 

We verwachten ook nog eens extra aanmeldingen vanwege alle bijzondere gebeurtenissen dit jaar. We beseffen ons dat veel mensen al veel hebben bijgedragen en geschonken hieraan en hopen dat ze toch een financiële bijdrage willen doen om de kinderen een cadeau te kunnen geven. Ons uiteindelijke doel is namelijk dat de Stichting “Ieder Rooi Kind een Sint”, door onze eigen gemeenschap gedragen wordt.

Als kinderen zijn aangemeld bij de betrokken (basis)scholen, vrijwilligerswerk of voedselbank ontvangen ze een verlanglijst. Alle kinderen mogen voor maximaal €30,- cadeaus op hun verlanglijstje zetten. Sinterklaas geeft dan in een leuke setting met de Pieten aan de kinderen hun cadeaus en wat lekkers. 

U kunt ons helpen door op ons te stemmen bij Rabo ClubSupport van 5 t/m 27 september.

Wij zouden het ook fijn vinden als u financieel wil bijdragen aan de Stichting. U kunt het geld T.a.v. Ieder Roois kind een Sint NL26 RABO 0342 2534 17 overmaken of via deze link.

Mocht u het vermoeden hebben bij deze doelgroep te behoren of u kent iemand voor wie dit van toepassing is, laat het dan bijvoorbeeld even weten bij de betreffende school of opvang waar het kind naartoe gaat.