Het lintje wordt doorgeknipt.
Het lintje wordt doorgeknipt. Foto: Jos van Nunen

Nieuwe schommel Odaschool officieel geopend

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Hoewel het frame van de schommel en het valvak eronder al in de zomervakantie is geplaatst, kon de schommel vanaf vandaag in gebruik genomen worden. Het gras er omheen is opnieuw ingezaaid en moest eerst aangroeien. De officiële opening werd gedaan door kinderen van de leerlingenraad én kinderburgemeester Elin die zelf op de Odaschool zit.

Vanuit de oudervereniging worden jaarlijks veel activiteiten voor de schoolkinderen georganiseerd. Door de lockdown-periodes was dit lange tijd niet mogelijk. Het uitgespaarde geld wilde de Oudervereniging graag toch aan de kinderen ten goede laten komen. In overleg met school is gekozen voor een grote mandschommel. Alle kinderen kunnen hier tijdens de pauzes plezier aan beleven. De schommel is geplaatst door een aantal ouders van school in samenwerking met tuincentrum Krans.

Kinderen van de leerlingenraad van school hebben nagedacht over afspraken om veilig te kunnen schommelen. Tijdens de openingsdag hebben zij in estafettevorm alle klassen bezocht en deze afspraken besproken. “ ’T is best een hele taak hoor, al die klassen uitleg geven’, zei een van deze leerlingen, ‘Maar ook leuk dat ik vandaag dus meer uit de klas ben’.
’s Ochtends mochten de kinderen van de leerlingenraad het lint samen met Elin doorknippen. Speciaal voor deze gelegenheid mocht Elin haar kinder-burgemeestersketting dragen. Dat gaf een extra officieel tintje aan deze opening. Groep 8 was als eerste aan de beurt om de schommel uit te testen. Vervolgens zijn ook alle andere groepen aan de beurt gekomen. De mand zat continu vol met enthousiaste kinderen en de reacties waren uitbundig. Speelplezier gegarandeerd dus!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding