Oda van Genugten
Oda van Genugten

Haal het maximale uit je wandeltocht met het Ommetje Rijsingen

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - In het buitengebied tussen Olland en Sint-Oedenrode bevindt zich een uitstekende wandelroute, waar je niet alleen even tot rust kan komen, maar waar de lokale bewoners er ook voor zorgen dat er, naast de natuur, ook te genieten valt van lokale producten en goede koffie en thee.

Dit klinkt voor wandelaars als muziek in de oren, maar waar precies kan je dit alles vinden? Het antwoord is op het Rijsingen, onderdeel van het gelijknamige ‘Ommetje Rijsingen’, een wandelroute van zo’n acht kilometer, die begint en eindigt bij De Helden van Kien. Vlak voordat je de straat ingaat, staat er een bescheiden kraampje met allerlei verse producten, zoals rabarber, paardenbloemgelei en potjes met ui en paprika. Oda van Genugten is de eigenaresse van deze kraam, dat bij het hek bij haar woning te vinden is.

Oda vertelt meer over de kraam: “Mijn vader is lang geleden begonnen met het kraampje. Hij verbouwde hier allerlei groentes, maar na het oogsten hou je daar altijd veel meer van over dan je nodig hebt. Toen kwam hij op het idee om het te verkopen. Zelf ben ik hier veertien jaar geleden weer komen wonen en heb ik de kraam in stand gehouden.”
Wanneer je verder door Rijsingen loopt, kom je op een wandelpad terecht met aan beide kanten veel groen en een brede horizon. Aan het begin van dit pad vind je Rustpunt Rijsingen, een kleine koffiecorner, speciaal ingericht voor de wandelaars om onder het genot van een kopje koffie of thee even tot rust te komen.

Waar zie je dat nog? Aan alle wandelaars die de komende tijd het ‘ommetje’ gaan lopen, loop eens langs bij de kraam van Oda, ervaar de wijde, groene omgeving bij Rustpunt Rijsingen, maar vooral, geniet.