Een van de bijzondere bomen in Rooi,
Een van de bijzondere bomen in Rooi, Foto: onbekend

Presentatie Bomenboekje bij fietstocht

Natuur

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 20 mei a.s. presenteert Stichting Roois Landschap een nieuw boekje over Bijzondere Bomen in Sint-Oedenrode. In het boekje staan een wandelroute in het centrum en twee fietsroutes in en om Sint-Oedenrode die de wandelaar en fietser langs de monumentale bomen leidt.

Om 10.30 uur zal de auteur van het boekje Henri van Weert het eerste exemplaar uitreiken aan de beschermheer van de Wereldboom Dhr. Pieter van den Berk. Hij is de hoofdsponsor van het nieuwe boekje. De presentatie van het bomenboekje vindt plaats onder de Wereldboom bij de kerk in Olland. Na de presentatie start Henri van Weert de fietstocht langs een aantal prachtige monumentale bomen, waarbij hij tal van bijzonderheden zal vertellen.

Belangstellenden voor deze fietstocht kunnen zich aanmelden op ons mailadres: rooislandschap@gmail.com . Deelname aan de tocht kost € 6,50 per deelnemer en daarvoor krijgt u voor de start van de fietstocht het prachtige bomenboekje in ringband overhandigd. Kinderen onder begeleiding gratis. Het bedrag van € 6,50 per deelnemer kunt u overmaken op nummer NL34 RABO 0198 2621 08 t.n.v. Stichting Roois Landschap.

Bij voldoende deelname start fietstocht 1 om 10.30 uur en fietstocht 2 om 15.00 uur. Geeft u bij uw aanmelding aan, aan welke fietstocht u deelneemt. Deelname is maximaal 25 fietsers per fietstocht. Als u niet aan de fietstocht kunt deelnemen is het ook mogelijk via ons mailadres boekjes ad € 6,50 te bestellen. Ze worden dan bij u thuisbezorgd. Verder zijn de bomenboekjes vanaf 21 mei a.s. verkrijgbaar voor € 6,50 bij Bruna, Mediahuis Meierijstad en het Roois Gasthuisje.