Afbeelding
Foto: Henri van Weert

Fietsen en wandelen langs bijzondere bomen

Algemeen Natuur en Milieu

Sint-Oedenrode ligt in het hart van het Brabantse populierenlandschap, waarbij bomen vaak na enkele tientallen jaren alweer gekapt worden en opnieuw worden aangeplant. Toch zijn ook hier diverse plekken waar bomen wel een respectabele leeftijd hebben bereikt, zoals in de parken en op begraafplaatsen. Sommige bomen zijn ook om een bijzondere reden geplant of hebben een ander verhaal dat de moeite van het vertellen waard is.

Rooise IVN-gidsen Theo Gottenbos, Wim de Vrij en Henri van Weert, alle drie tevens bestuurslid van Stichting Het Roois Landschap, hebben een selectie gemaakt uit de monumentale en karakteristieke bomen in Sint-Oedenrode voor een bijzondere fietstocht op zondag 21 juli aanstaande. Voor degenen die de serie Bijzondere bomen in Rooi afgelopen jaar hebben gevolgd is dit een mooie manier om een deel van deze bomen in het echt te leren kennen.

Op de fiets wordt een afstand van ongeveer 15 kilometer afgelegd in een rustig tempo. Onderweg wordt regelmatig gestopt bij bijzondere bomen waarbij het bijbehorende verhaal wordt verteld. Op een aantal plaatsen wordt een korte wandeling gemaakt langs enkele monumentale bomen zodat deze ook van dichtbij bekeken kunnen worden.

De fietstocht begint om 9:00 uur op de markt in Sint-Oedenrode en eindigt daar ook weer omstreeks 12:00 uur. Deelname is gratis en iedereen die geïnteresseerd is in bomen is van harte welkom om mee te gaan. Inlichtingen: ivnrooi@gmail.com of www.ivnrooi.nl