De route gaat ook langs het Damiaanklooster.
De route gaat ook langs het Damiaanklooster.

Volgende Oekraïneactie Kiwanis: kapellentocht

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode - Kiwanis Rooi is de Rooise afdeling van de wereldwijde Kiwanis organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld voor kinderen. Vanaf begin 2022 zijn er al een aantal succesvolle acties gerealiseerd om fondsen te werven voor de kinderen uit de Oekraïne.

Het begon dit jaar met de actie “Het Klompend Hart van Rooi” dat €1400,- opbracht. Daarna kwam de actie in maart van basisschool de Kienehoef die €6250,- opbracht, te besteden voor de vluchtelingenkinderen uit Oekraïne die in Meierijstad opgevangen worden. Vervolgens de opbrengst van het concert van Polyhymnia (eind mei) dat ook ruim €1000,- opgebracht heeft. De opgehaalde bedragen gaan ze doorsturen naar de zusterorganisatie in de Oekraïne.

En nu een nieuwe actie van Kiwanis Rooi waarvan de opbrengst gaat naar de Oekraïnekinderen: Kapellenfietsroute op zondag 3 juli; trappen, happen, leren en doneren langs de kapellen van Rooi. Op die zondag organiseren de Kiwanis een fietstocht langs de tien mooiste kapellen van Sint-Oedenrode. De route heeft een lengte van ± 30 km en zal voorzien worden van bewegwijzering en een routebeschrijving die u krijgt bij aanvang. Bij elke kapel is er een rustmoment en bij een aantal kapellen is er bijv. een muzikaal optreden of wordt er uitleg gegeven over de betreffende kapel. Er wordt ook gezorgd voor een versnapering en een drankje. De duur van de fietstocht is ± 4 uur inclusief stops. Deelnamekosten zijn slechts vijf euro. Kinderen gratis onder begeleiding. Fiets je mee en help je daarmee de kinderen in Oekraïne? Schrijf je dan in op www.kiwanisrooi.nl