Afbeelding
Foto:

Lokale inzamelingsactie voor Oekraïne komt op stoom

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - De lokale inzamelingsactie voor Oekraïne, ingezet door Service Club Rooi, gaat meer en meer over de tong in Sint-Oedenrode. Van meerdere kanten is hulp toegezegd, er zijn samenwerkingen tot stand gekomen en mensen maken zich klaar om aanstaande zaterdag 12 maart levensmiddelen of verzorgingsproducten te doneren bij één van de plaatselijke supermarkten. Daar zullen delegaties van Service Club Rooi de hele dag staan.

De actie
Alle Rooise supermarkten hebben de medewerking verleend aan Service Club Rooi om er een inzamelingspost te bemannen op zaterdag 12 maart. Vanaf 9.00 uur kunnen mensen daar allerlei producten inleveren die ten goede komen aan hulpbehoevenden uit Oekraïne. Op dit moment zijn ruim 1,5 miljoen Oekraïners op de vlucht. Zij hebben veel behoefte aan voedings- en verzorgingsproducten. Service Club Rooi hoopt dat veel mensen een steentje willen bijdragen. Vanuit hen de oproep om vooral lang houdbare levensmiddelen te schenken, dus geen verse etenswaren. Het gaat vooral om eten in blik, energierepen, aanmaaksoepen, maar bijvoorbeeld ook pakken rijst, macaroni of andere soorten pasta. Als het maar voedzaam is en makkelijk klaar te maken. Via contacten in het oosten van Europa is het duidelijk geworden dat er ook veel behoefte is aan verzorgingsproducten. Dan kan je denken aan tandpasta, tandenborstels, tampons, maandverband, luiers en nog veel meer. Ook is er volop vraag naar allerlei verbandmiddelen. De actie is niet bedoeld om kleding of andere artikelen in te zamelen.

Verenigingen en bedrijven
Komende dinsdagavond houdt BtB Sint-Oedenrode een bijeenkomst. Service Club Rooi krijgt daar de kans om ondernemers op te roepen om ook te doneren. Die avond kunnen ondernemers dat direct doen. Voor bedrijven die niet aanwezig zijn is er ook de mogelijk om te doneren. Onderaan dit artikel staat het bankrekeningnummer waarop geld overgemaakt mag worden. Dat geld wordt direct besteed aan producten die richting Oost-Europa gaan.
Daarnaast komt ook hulp vanuit verenigingen op gang. BV Rooi en MHC Sint-Oedenrode hebben al een geldbedrag gedoneerd. Daarnaast gaat de opbrengst van lootjesverkoop van de komende wedstrijd van Rhode naar deze actie en zal de club het bedrag verdubbelen. Ook verenigingen kunnen dus bijspringen op allerlei manieren. Zelfs ballen of andere sportattributen zijn welkom, want vluchtelingkinderen moeten zich kunnen vermaken.

Doneren
Inmiddels komen er ook financiële giften binnen die ten goede komen aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Ook dat is volgens de organisatie heel welkom. Met dat geld kopen de vrijwilligers van Service Club Rooi voornamelijk verzorgingsproducten die vluchtelingen hard nodig hebben. Ben je een bedrijf of een particulier en wil je geld overmaken aan Service Club Rooi? Doneer het dan op bankrekeningnummer NL11SNSB0907 6348 77 t.n.v Stichting Meierijstad helpt Oost Europa onder vermelding van donatie Service Club Rooi. Er is tussen beide partijen een samenwerking ontstaan met een gemeenschappelijk doel: het helpen van vluchtelingen uit Oekraïne. Bij de supermarkten kan ook geld gedoneerd worden. Daar worden collectebussen geplaatst.

Zo snel mogelijk gaan er transporten richting buurlanden van Oekraïne. Iedere dag wordt bekeken waar ze het beste terecht kunnen om hulpgoederen af te leveren.