De Jeugdnatuurwachters aan het werk.
De Jeugdnatuurwachters aan het werk. Foto:

Jeugdnatuurweij is weer helemaal netjes

Natuur Natuur en milieu

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 15 april heeft Jeugdnatuurwacht De Populier de handen flink uit de mouwen gestoken. Wat ziet de Jeugdnatuurweij aan de Zuidelijke Randweg er weer prachtig uit! Het is écht de moeite waard om daar eens een kijkje te gaan nemen en rond te wandelen. De Jeugdnatuurwacht heeft vele wilgen kunnen snoeien, met de takken zijn de houtwallen weer aangevuld.

Op het pad liggen nieuwe houtsnippers, dat zo weer heel toegankelijk is. Er staan twee egelkasten die schoongemaakt zijn, want er heeft een tijdelijke bewoner ingezeten. De vogels kunnen schapenwol plukken uit de kransjes die opgehangen zijn. De kinderen hebben zich die morgen niet alleen op de Jeugdnatuurweij volop kunnen vermaken, maar ze zijn ook De Diependaal ingewandeld samen met leiders en hebben de natuur in de omgeving verkend.

Onze volgende activiteit is op zaterdag 13 mei. De kinderen krijgen informatie over een insectenhotel. We gaan het vullen met allerlei materialen en daarna komt het op het terrein van de Kinderboerderij te staan. De eindactiviteit van dit seizoen zal plaatsvinden op 1 juli.