Afbeelding
Foto: Henri van Weert

Jeugdnatuurwacht steekt handen uit de mouwen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Aan de Zuidelijke randweg in Sint-Oedenrode ligt het adoptieterrein van Jeugdnatuurwacht De Populier. Dit terrein wordt door de kinderen en vrijwilligers van de Jeugdnatuurwacht al vele jaren onderhouden en wordt de JeugdNatuurWeij genoemd. Er ligt een mooie poel en aan de rand staan knotwilgen.  Ook zijn er allerlei voorzieningen gemaakt die kunnen dienen als schuilplaats voor kleinere dieren. Het gebied is ook herkenbaar aan het insectenhotel en vooral aan het grote kunstwerk "De Olifant" van Theo Sonnemans. Zaterdag 8 april gaan de natuurwachters hier aan de slag om het gebied nog verder te verfraaien.

Zaterdagmorgen om 09:00 uur verzamelen de Jeugdnatuurwachters zich met de fiets bij Mariendael. Vandaar vertrekken ze samen naar hun eigen adoptiegebied, waar vorige maand door vrijwilligers de grote knotwilgen zijn geknot. Nu liggen er stapels takken te wachten op de kinderen om daar mooie dingen van te gaan maken. Een deel daarvan zal worden gebruikt om schuilplaatsen voor dieren te maken en de bestaande te herstellen. Er zijn echter nog meer mogelijkheden voor het gebruik van wilgentakken en daar gaan de kinderen deze ochtend ook mee aan de slag.

Ook moeten er nog enkele wilgen worden gesnoeid, zodat de natuurwachters zich zeker niet hoeven te vervelen. Het is belangrijk dat de kinderen kleren dragen die vies mogen worden, eventueel regenkleding als het weer wat minder mooi is. Op het natte terrein zijn laarzen noodzakelijk. Om 11:30 fietsen de natuurwachters weer terug naar Mariendael of rechtstreeks naar huis. Dan is het gebied weer helemaal klaar om wandelaars te ontvangen die er de komende tijd weer volop van de natuur kunnen genieten. Voor inlichtingen of afmeldingen bellen naar Bep (0413) 475222 / 06-26812461 of Fried (0413) 476305