Afbeelding

Officiële installatie van nieuwe Jeugdnatuurwachters

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 17 december gaan de natuurwachters van JNW De Populier in Sint-Oedenrode aan de slag om kerststukjs te maken van natuurlijke materialen. Tijdens deze ochtend worden ook de nieuwe leden door wethouder Ad van der Heijden officieel als Jeugdnatuurwachter geïnstalleerd.

De kinderen worden 's morgens om 9:15 uur verwacht in Mariëndael. Na een uitleg over de werkwijze en de te gebruiken materialen kunnen de natuurwachters creatief aan de slag om hun eigen kerststukje te maken. De werkgroep heeft volop kerstgroen en andere materialen verzameld zodat er voor iedereen genoeg is om mee te werken.

In de loop van de ochtend komt ook wethouder Van der Heijden, die de nieuwe leden van De Populier zal voorzien van een eigen Jeugdnatuurwacht-speldje. Deze nieuwe leden hebben vanaf september nu een aantal maanden meegedaan met de activiteiten en na de installatie zijn ze ook officieel jeugdnatuurwachter.

Om de gemaakte kerststukjes mee naar huis te nemen is het prettig als iedereen een flink grote tas meebrengt. Ook een eigen snoeischaar om de takjes mee op maat te knippen is handig. De activiteit zal tot ongeveer 11:30 uur duren. De komende maanden is er weer elke maand een activiteit van de JNW tot aan de zomervakantie. De eerstvolgende is al weer op 14 januari 2017; dan maken de kinderen een voederplank voor vogels. Tijdens de huisdieren-ochtend op 18 februari krijgen alle natuurwachters de kans hun eigen huisdier mee te nemen. Voor verdere informatie en eventuele afmeldingen kunt u bellen met Lily, tel.(0413) 477747