Afbeelding

Wat vind je allemaal over een auto als je het kenteken opzoekt?

Ingezonden

Sint-Oedenrode - Elke auto beschikt over specifieke kenmerken en heeft een historie. Alle belangrijke gegevens over voertuigen staan geregistreerd. Het is mogelijk om een kentekencheck uit te voeren om inzicht te krijgen in alle gegevens. Elk kenteken met kentekenbewijs 1A en 1B inclusief het overschrijvingsbewijs is bij de RDW bekend. Er is een grote database, waarin alle gegevens opgeslagen zijn. Ontdek hier wat er allemaal bekend is over een auto als je een RDW kentekencheck uitvoert.

Basisinformatie
In de database staat onder meer basisinformatie geregistreerd die betrekking heeft op de auto. De basisinformatie geeft onder meer inzicht in het gewicht van de auto net als in de afmetingen. Ook is te achterhalen of een auto nog een APK moet ondergaan. Verder is er sprake van inzicht in technische informatie van de auto. Daar is onder meer het vermogen van de auto toe te rekenen net als de motorinhoud en de maximale trekkracht. Naast de basisinformatie is het mogelijk om inzicht te krijgen in uitgebreidere gegevens. Bijvoorbeeld in de dagwaarde van de auto.

Uitgebreid inzicht in gegevens
Het uitvoeren van een RDW kentekencheck biedt toegang tot nog meer gegevens. Naast inzicht in de dagwaarde is het bijvoorbeeld ook mogelijk achter de handelswaarde te komen. Of te ontdekken wat de inruilwaarde is. De nieuwwaarde van het voertuig is eveneens in het register opgenomen net als de datum van de laatste overschrijving ofwel tenaamstelling. De juridische staat van de auto is eveneens inzichtelijk. In het register is bijvoorbeeld opgenomen of een auto met een bepaald kenteken als gestolen geregistreerd staat. Verder is er interessante informatie beschikbaar over het schadeverleden en over het aantal voormalige eigenaren. Tot slot biedt de kentekencheck inzicht in de kilometerstand van de auto.

Actuele data
Er zijn eigenschappen die vaststaan, zoals de oorspronkelijke cataloguswaarde. Daarnaast zijn er kenmerken die als variabelen zijn te beschouwen. Bijvoorbeeld de APK-status net als de eigenaar. De data in het register zijn actueel voor zover dat mogelijk is. De kilometerstand varieert uiteraard per dag en is dus niet dagelijks up to date. Een wijziging in de tenaamstelling kent wel een directe wijziging in het register. Dat geldt eveneens voor een recente wijziging in de APK-status. Verder is het zo dat het mogelijk is tot negen jaren terug informatie op te vragen. Zo voorziet het register in uitgebreide informatie over auto’s en andere op kenteken geregistreerde voertuigen.