Vlnr:  Ad, Daan, Hans, Ron, Martien, Will.
Vlnr: Ad, Daan, Hans, Ron, Martien, Will. Foto: Jeanne Wouters

Drie nieuwe trucks vertrokken naar Roemenië

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - Donderdagavond 30 maart om 20.00 uur zijn er drie trucks vertrokken vanaf het Sluisplein in Sint-Oedenrode richting Timisoara in Roemenië. De Stichting Meierijstad Helpt Oost-Europa heeft al goede ervaringen met de samenwerking van de Roemeense organisatie, zodra de chauffeurs daar aankomen staat er een heel team klaar om alles over te laden, voor verder transport naar Oekraïne.

De organisatie in Roemenië heeft specifieke lijstjes, waar de bepaalde hulpgoederen nodig zijn. Op deze manier kunnen de hulpgoederen vrij snel op de juiste plek worden ingezet. De hoogwaardige goederen worden vrijwel altijd ingezet in ziekenhuizen, huizen waar kwetsbare worden opgevangen, scholen, en ook voor aan het front. Voor vertrek werd nadrukkelijk stil gestaan bij het feit dat Hans Nieuwkamp maar liefst voor de negentigste keer met humanitair transport naar Oost-Europa gaat.

Hans ging voor het eerst in 1983 naar Polen toen in samenwerking met zuster Van den Broek. Stichting: Sint-Oedenrode helpt Polen. Tot op de dag van vandaag is Hans in allerlei taken actief: Bestuurslid, goederen ophalen, magazijnwerk, trucks laden en het in orde maken van de grenspapieren.

Ook weet hij sponsoren te overtuigen van het belang waar de stichting voor staat. Voor Hans geeft dit werk zoveel voldoening, de dankbaarheid van de Oekraïners is groot.

Frans van den Nieuwenhuijzen overhandigd aan Hans Nieuwkamp en zijn vrouw Marjo