De trouwe bezoekers van het eetpunt.
De trouwe bezoekers van het eetpunt. Foto: Jos van Nunen 2023

‘Als er niet meer gasten komen, dan moeten we stoppen’

Zorg en Welzijn

Boskant – Eetpunt Boskant bestaat al sinds 2012 en in mei hopen de vrijwilligers en hun gasten het elfjarige bestaan te vieren. Of dat gaat lukken is nog niet zeker. Ondanks dat mei niet meer ver weg is, zijn er op dit moment zo weinig gasten die van het eetpunt gebruik maken, dat de vrijwilligers vrezen dat ze eind april moeten stoppen. Ans van Hastenberg hoopt dat zij voldoende Boskanters enthousiast kan maken om deel te nemen.

“Corona heeft ons de das omgedaan”, vertelt Ans. “Voor corona hadden we elke week zo’n 25 gasten. Die liepen vrijdags vanaf halftwaalf bij de kantine van de voetbalvereniging binnen. Iedereen kletste gezellig bij en tegen twaalf uur was het eten er en gingen we aan tafel. Gewone en lekkere kost. Soep, aardappelen, vlees en groente met vanzelfsprekend een toetje na. Tegen de tijd dat iedereen het toetje op heeft, wordt er nog wat gebuurt en dan gaan we weer naar huis. Na corona is het helaas rustiger geworden. Enkele van onze gasten zijn overleden en anderen zijn naar Rooi verhuisd. Op dit moment hebben we nog maar vijf gebruikers van het eetpunt. Als mensen dan ook nog zijn verhinderd, iets dat af en toe gebeurt, dan zijn we ooit maar met zijn tweeën en dat is best wel ongezellig. Ik zou het zo fijn vinden als er nieuwe mensen bijkomen. Al zijn het er maar vast tien”.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Wilt u ook vrijdags lekker eten zonder koken? Neem dan contact op met Ans van Hastenberg telefoon 0612927541, zij kan u nog veel meer vertellen.

Afbeelding
Afbeelding