Afbeelding

Theodoor geniet op Curacao: ‘Direct verliefd’

Human Interest

Sint-Oedenrode - Je koffers pakken en het avontuur aangaan in het buitenland, je moet het maar durven. Meerdere Rooienaren wagen die sprong in het diepe. Ze ruilen Sint-Oedenrode in voor een nieuw thuisland, even of voor altijd. Theodoor Meijer nam deze stap en vertrok in juli 2022 naar Curaçao. 

Ondanks korte buien is het lekker warm op Curaçao en als de regen stopt is het direct weer bloedheet. Het is een scenario dat veel Nederlanders in januari niet herkennen, maar voor Theodoor en zijn gezin is het de realiteit. Hij prijst zichzelf gelukkig dat ze de winter overslaan. Samen met zijn vrouw Janet en drie jonge meisjes (8, 6 en 4 jaar) woont hij nu ruim een half jaar op het eiland.

“Tijdens mijn HTS opleiding heb ik hier een half jaar stage mogen lopen in de Wegenbouw en werd meteen verliefd op het eiland en het eilandleven”, vertelt Theodoor. Na de HTS volgde hij de hbo-opleiding Verkeerskunde. Ook voor die opleiding ging hij zes maanden naar Curaçao, nu om daar af te studeren bij de overheid. Het eiland bleef aan hem trekken, want na zeven vakanties besloot hij om de grote stap te zetten en te verhuizen. Razend enthousiast vertelt hij over zijn leven op het eiland: “De deur staat hier altijd open, het is immers ‘s ochtends om 7u al meer dan 23`C. Ik geniet van de rustige instelling van mensen. Dat kan ook niet anders met de hitte. Door de warmte is het tempo een stuk lager dan in Nederland, hier leeft men meer onthaast. Ook zijn mensen door het lekkere weer vrolijker.” De huizen zijn relatief kleiner, omdat het hele eiland is ingericht op het buitenleven. Met 38 mooie baaien en strand is er volop keus voor een dag relaxen.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Roois bezoek!